2021. június 25., péntekMa Vilmos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2021.06.25. Vilmos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Friss Hús-díjas lett a jelenünket abszurd humorral bemutató magyar film

Hirdetés

Friss Hús-díjas lett a jelenünket abszurd humorral bemutató magyar film

Nagy Borbála filmje, a Pannónia dicsérete lett a legjobb magyar élőszereplős rövidfilm a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. A május 27. és június 2. között zajló verseny zsűrijének indoklása szerint a film

szofisztikáltan, abszurd humorral mutatja be jelenünket, amelyben élünk. Filmnyelve letisztult, de egyúttal teret ad a nagyszerű színészi alakításoknak.

A legjobb magyar animációs film Szakály Réka Anna filmje, a Reduction lett. A zsűri indoklásában a szorongató világvége-hangulatot, szavak nélküli, különleges, egyedi képi világot emelte ki.

A fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat Horváth Réka filmterve, a Balagán nyerte. Az ítészek ezzel indokolták:

Hirdetés

A hibátlan prezentáció érzékletesen, átélhetően mutatta be a high concept filmtervet. Vígjátéki alaphelyzetéhez hűen a pitch is szórakoztató és minőségi volt egyszerre, amire nagyon nagy szüksége van most a magyar (kis)filmnek.

Friss Hus 2021 dijatado csoportkep-7420

Fotó: Chripko Lili

A közönségdíjat a queer szekcióban Andella Mirtill filmje, a Mint egy haiku kapta; a nemzetközi dokumentumfilmek között a Das Spiel nyert, a nemzetközi versenyprogramban pedig a The Best Orchestra in the World című rövidfilm.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/02/friss-hus-dijas-lett-a-pannonia-dicserete-es-a-reduction-is/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Bojár Gábor saját kudarcain keresztül motivál másokat

Mások sikereinél csak mások bukásaiból lehet többet tanulni. A siker több összetevős, és egyenletében sok …