2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Freddie Mercury hagyatékának darabjait állítják ki és árverezik el Londonban

Hirdetés

Freddie Mercury hagyatékának darabjait állítják ki és árverezik el Londonban

A Queen néhai énekesének rezidenciájáról, a Garden Lodge-ból származó tárgyak augusztus 4. és szeptember 5. között láthatók a Sotheby’s londoni kiállításán. Előtte, júniusban a legizgalmasabb darabokat New Yorkban, Los Angelesben és Hongkongban is bemutatják az érdeklődőknek.

A kollekcióért, amelyben Mercury számos híres fellépőruhája mellett sok hétköznapi használati tárgya is szerepel, összesen legkevesebb 6 millió fontot vár a Sotheby’s. A bevételt két AIDS-ellenes alapítvány, a Mercury Phoenix Trust és az Elton John AIDS Foundation kapja.

A legértékesebb darabok között tartják számon Szent Eduárd koronájának másolatát, amelynek eredetijével III. Károlyt koronázzák meg májusban.

Hirdetés

A koronához tartozó palástot Diana Mosley jelmeztervező, az énekes barátja készítette. A jelmezt Mercury több koncerten, köztük az 1985-ös Live Aid-koncerten is viselte. A Sotheby’s szerint 80 ezer fontért (34 millió forintért) is elkelhetnek ezek a tételek.

Ugyancsak licitálni lehet a Queen együttes We Are The Champions című híres számának korábban nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/04/26/freddie-mercury-hagyatekanak-darabjait-allitjak-ki-es-arverezik-el-londonban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Hogyan eshet az ember szerelembe a mesterséges intelligenciával?

Sokáig csupán a sci-fi-alkotások témája volt a mesterséges intelligencia, a robotrendszer, amely önmagát fejleszti, tanul …