2021. április 22., csütörtökMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fokozatos nyitási tervvel készülnek a könyvtárak

Hirdetés

Fokozatos nyitási tervvel készülnek a könyvtárak

Igen ám, csakhogy hiába látszik a fény az alagút végén, egyelőre nem tudni, mikor érkezik el az a bizonyos pillanat, amikor a könyvtári élet is visszatérhet a régi kerékvágásba. Számos intézményben 2021. március 8-tól a cserepontok, illetve a könyvkölcsönzési szolgáltatások is szünetelnek, azaz nem engedélyezik az előre megrendelt könyvek kiadását, illetve azok visszaszolgáltatását sem. Fizikai értelemben legalábbis biztosan nem, de ez nem jelenti azt, hogy az online olvasásról le kell mondaniuk a látogatóknak. 

Szakdolgozóknak otthonról

Több megkérdezett intézmény, köztük az ország talán legkiterjedtebb ügyfélkörrel rendelkező könyvtára, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár is lépésről lépésre, fokozatosan oldaná fel a korlátozásokat, még véletlenül sem fogják elsietni a nyitást. 

Dr. Fodor Péter főigazgató elmondta, a Könyvtári Cserepont négy hétig volt elérhető, ám a súlyosbodó járvány miatt egy hónapja berekesztették a szolgáltatást. Bár nem tudják, mikor nyithat ki a könyvtár, egy dolog biztos: fokozatos nyitási tervvel készülnek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/04/06/fokozatos-nyitasi-tervvel-keszulnek-a-konyvtarak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A legfontosabb mondat hiányzik a Star Wars-forgatókönyvből

A legfontosabb mondat hiányzik a Star Wars-forgatókönyvből

Árverésre bocsátják májusban Angliában az első Star Wars-trilógiában Darth Vadert alakító, tavaly elhunyt David Prowse …