2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Focisták, akikből gengszter, zenész, séf, vagy miniszterelnök lett

Hirdetés

Focisták, akikből gengszter, zenész, séf, vagy miniszterelnök lett

Javában zajlik a 2022-es futball világbajnokság, de nagy a valószínűsége, hogy több nevet utoljára láthatunk válogatotti színekben, és az is lehet, hogy valaki a sportot is maga mögött hagyja. Következő listánkban azok közül gyűjtöttünk össze néhányat, akik belekóstoltak a labdarúgás profi világába, aztán felhagytak a rúgdosással, és híresebbek lettek, mint valaha. 

Jó focistákból rossz fiúk

Vinnie Jones – Az angol foci egyik legendás neve, aki sportolóként inkább hírhedt, mint híres, nevéhez több rekord is kapcsolódik. 1992-ben a Sheffield játékosaként lépett a pályára a Chelsea ellen, ahol három másodpercébe került, hogy sárga lapot kapjon. Másik híres rekordja, hogy pályafutása során összesen tizenkétszer állították ki, mellyel szintén csúcstartó. Miután visszavonult a futballból színészként találta meg hivatását. Guy Ritchie előszeretettel játszatta filmjeiben, mint keménykötésű karakterek megformálója. Profi színészi debütálása 1998-ra tehető A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című filmben.

Paul McGuigen (Guigsy) – Az Oasis basszusgitárosa inkább mondható futball szakértőnek, mint zenei tehetségnek. Sokszor felmerült a vád, miszerint Guigsy basszusgitározása nem éppen a legjobb, ezért a stúdióverziókban nem őt hallhatjuk játszani, azt azonban senki sem kérdőjelezte meg, hogy a popzenében kevés nála nagyobb foci fanatikus van. Rengeteg ifjúsági csapatban játszott Manchester környékén, és ígéretesnek is bizonyult, míg 16 éves korában egy súlyos térdsérülés örökre véget vetett dédelgetett álmának. Bár a profi karrier itt véget ért a számára, az Oasis basszusgitárosaként nem kevés pénzt tehetett zsebre, valamint a focitól sem szakadt el teljesen. 1997-ben társszerzője volt a The Greatest Footballer You Never Saw című könyvnek, mely Robin Friday életét dolgozza fel, valamint közismerten híres a hatalmas lexikális tudásáról a futball és a krikett terén.

TV és politika

George Weah – Hogy miként függ össze a futball világa és a politika, arról sokat lehet mesélni,  pláne nekünk, magyaroknak, de távolabbi földrészeken is van átjárás a zöld gyep és a parlament között. George Weah, egykori Paris Saint-Germain és Milan játékos, aki 1995-ben megkapta a FIFA év labdarúgója címet – első afrikai játékosként, aki ezt az elismerést elnyerte – aranylabdás játékos, akit a huszadik század legmeghatározóbb afrikai focistájának is választottak, pályája befejeztével a politikai színtérre vonult át. Megalapította saját pártját, mellyel 2005-ben sikertelenül indult a választásokon, majd 2017-ben győzelmet aratott, azóta ő Libéria 25. miniszterelnöke.

Hirdetés

Orbán Viktor   – Bár a miniszterelnök sosem volt nemzeti válogatott játékos, sporthoz való kötődése közismert. Ebben a futball iránti szeretet mellett a játék szeretete is részt képez, hisz a politikus több csapatban is feltűnt fiatal korában. Gyerekként játszott Felcsúton és Székesfehérváron is, 1999-ben pedig leigazolták a Felcsúthoz mint csatárt. Játszott NB II-es mezőnyben is, utoljára a pedig 2005-2006-os szezonban lépett pályára a csapattal.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/11/27/futball-vinnie-jones-ethan-zohn-gordon-ramsey-george-weah-julio-iglesias-antonio-banderas-hrutka-janos-mc-kemon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megkezdődött a velencei karnevál

Megkezdődött a velencei karnevál

Az MTI tudósítása szerint több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén: …