2022. január 28., péntekMa Károly, napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2022.01.28. Károly, Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 320,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fischer Iván megmutatta, hogy szól a zenekar a jövő hangversenytermében

Hirdetés

Fischer Iván megmutatta, hogy szól a zenekar a jövő hangversenytermében

A Budapesti Fesztiválzenekar idei hagyományos karácsonyi Titok koncertjén, amikor is a közönség a műsort nem ismeri előre, hanem meglepetés, egy újabb meglepetéssel szolgált: csodálatos akusztikát varázsolt a hangverseny idejére azzal a húzással, hogy a zenészeket a Budapest Kongresszusi Központ koncerttermének közepére, a közönség eredeti helyére ültette, a hallgatóságot pedig a zenészek köré elszórva, egy részét megemelve, egy részét a zenészek közé babzsákra ültetve, ezzel varázslatos akusztikai hatást érve el.

Azok, akik babzsákon ültek, egészen különös hatásról számolhattak be, hiszen a zenekar részének érezhették magukat.

Hirdetés

A zenekar már nem először próbálja ki ezt a felállást, korábban már kísérletet tettek erre az új elrendezésre, amely meglepő eredményt produkált. Ahogyan egy terem akusztikájánál nagyon sokat számít a textilek, drapériák mennyisége, melyek elnyelik a hangot, úgy az is nagyon sokat nyom a latba, hogy a zenészek vannak-e feljebb vagy a közönség, netán egy szinten ülnek vagy a közönség a zenekart körbevéve. A különféle elrendezésekkel különböző hanghatás érhető el.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/12/28/fischer-ivan-szerint-a-budapest-kongresszusi-kozpont-atalakitva-vilagszinvonalu-hangversenyterem-lehetne/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vér a pucában, és vigyázzon az állára, nehogy az ölébe hulljon!

Vér a pucában, és vigyázzon az állára, nehogy az ölébe hulljon!

Valaki azt mondta nekem a napokban, hogy a színház halott. Így: halott. Merthogy elmúltak azok …