2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Filmek, amik tökéletesek egy évindításhoz

Hirdetés

Filmek, amik tökéletesek egy évindításhoz

A filmeknek nem csak a története, a hangulata is hatással van ránk. A maradék karácsonyi sütikhez, és az otthon töltött bekuckózós évkezdéshez, esetleg a privát szilveszteri bulik kipihenéséhez tökéletes program a filmezés. Főleg akkor, ha tudatosan olyan alkotásokat nézünk, amik reflektálnak jelenlegi állapotunkra.

Ilyenkor, év elején jó átgondolni az előző évet, és feltöltődni új energiákkal.

Hirdetés

Tíz filmet hoztunk, ami megadja a löketet:

1. Egy különc srác feljegyzései (The Perk of Being a Wallflower) 2012

Egy felnőtté válós történet, ami azon alapszik, hogy a főszereplő fiú barátokra lel, hajlandó megismerni saját magát, nyitni a környezete felé, és ezzel párhuzamosan feldolgozni a múltjában őt ért tragédiákat. Egy film, amiben még Emma Watson is egész ügyes, ami abban nyilvánul meg, hogy nem csak a levegőt kapkodja és indokolatlanul ráncolja a szemöldökét. De ha nem így lenne, Logan Lerman, Ezra Miller, Nina Dobrev és Paul Rudd is zseniális. Viszik a hátukon az egészet. Jól megírt történet, ami után kedve támad az embernek egy száguldó autóból kilógva öröm-ujjongani.

2. Vándorút (The Way) 2010

A főszereplő, Tom (Martin Sheen) halott fia hamvaiért utazik Szent Jakab zarándok útjára, amit El Camino néven is ismernek. Tom semmit nem tud erről az útról, de a fiát ezen a zarándoklaton érte a halál, úgy érzi, tartozik neki annyival, hogy végigjárja helyette. A Camino a fizikai megterhelésen kívül a lélekre is hat, mert az ember közben egy belső utat is végigjár.

3. 8 mérföld (8 Mile) 2002

Ez a film örök klasszikus, de nem csak azoknak szól, akiket érdekel a hip-hop világa vagy rapet hallgatnak a nap huszonnégy órájában. A film már nagykorú, mégis ugyanolyan élettel teli, mint újszülött korában volt. Igazi újrakezdős film, főleg, hogy a karakter sosem tudott igazán hatost dobni, és szinte egész életét a starton töltötte. Nagyon felszabadító nézni, ahogyan az Eminem által játszott karakter megismeri és felvállalja önmagát.

4. Napos oldal (Silver Linings Playbook) 2012

Két mentálisan sérült ember szerelmi története. De ennél azért többről szól. A főszereplő Pat Solatano (Bradley Cooper) mindent elveszített. Munka, feleség, mentális egészség. Pár hónap pszichiátriai kezelés után kénytelen hazaköltözni a szüleihez, és újból felépíteni magát. Akkor ismerkedik meg Tiffanyval (Jennifer Lawrence), aki szintén másképp látja a világot, mint egy átlagember. Egymáson kölcsönösen segítve rakják rendbe újra magukat.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/GbWOuJtm1Ms" frameborder="0" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/01/01/filmek_amik_tokeletesek_egy_evinditashoz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már válogatják a szereplőket a Hunyadi-filmhez

Már válogatják a szereplőket a Hunyadi-filmhez

Újabb mérföldkőhöz érkezett a készülő Hunyadi-film – írta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a Facebookon. Újabb …