2021. szeptember 28., keddMa Vencel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.09.28. Vencel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fiatal voltam, és kellett apu pénze

Hirdetés

Fiatal voltam, és kellett apu pénze

Már megint a mocskos anyagiak, ezen a héten minden, de minden a pénzről szól a YouTube-on. KKevin és T. Danny fiatalok voltak, és kellett nekik a pénz. Bruno és Spacc ezt pont leszarják, mert milliókat csinálnak, és szerintük már úgyis mindenki gazdag. A Wellhello pedig bátran kimondja, hogy, ha csórón lettél paraszt, hidd el, az is maradsz, nem számít, hány jachtot vásárolsz és töltöd fel aldis vodkával. Gazdagok vs. szegények, vagyis kis magyar nagyzolás-határozó az eheti YouTube diszkóban.

KKevin – KELLETT A PÉNZ (ft. T. Danny)

A magyar YouTube két legforróbb reppere összeállt újra, és körbe-körbe flexelgetnek, kiteszik az irányjelzőt, hogy mindenki tudja, honnan fúj a szél. KKevin kezdi a felsorolást, hogy mitől döglik a légy (érte):

Kellett a pénz, meglett

A gádzsik szétszednek

Hirdetés

A sztorimat nézik a nők

Mi vagyunk menők, nem pedig ők

A fiatal voltam és kellett a pénz kezdetű mondatok általában máshogy fejeződnek be, de nekem így is ok. A pénz legalább egy örök érvényű, objektív mérce. Ha van, jól csinálod, ha nincs, rosszul. Szakadjon meg minden csóró kis zeneakademista! De persze nem így van ez, nem eszik ilyen forrón a kását, ez egy ilyen műfaj, ilyen stílus, KKevin pedig nagyon érzi, most is olyan laza, mintha egy teljes napig WD-40-ezték volna.

Nem úgy T. Danny, akinél ezúttal valahogy beragadt a kézifék. Most nem indul meg úgy a verda, nincs meg a szokásos lendület, flegmaság. Oké, hogy olyan menőn mutat be a középső ujjával, mint senki (vagy maximum csak Amerikában), de ennél ő jóval többet is tud. 

Bejött, amit álmodtam

Meguntam az ezüstöt, aranyra váltottam

Oké, a szöveggel nincs gond, én is unom már a csicska ezüstöt, de én beérem azzal is, ami simán csak fénylik, nem kell, hogy mind arany legyen. A szöveg legerősebb mondata azonban nem ez, hanem:

Haverkodsz velünk, de mi veled nem

Ez egy igazi őszinte vallomás, amit mindenki ért és érez. És bármennyire fájdalmas, nagyon igaz. Ő legalább kimondja. Na bumm. 

A zenei alap sajnos elég 5 forintosra sikeredett, se a hangszínek, se a hangszerelés, se a hangzás nem indokolja, hogy ebből sláger legyen. Úgy látszik, KKevin és T. Danny olyan forrók most a magyar YouTube-on, hogy még ebből is várat építenek.

Bruno x Spacc – Az élet megy tovább

A kipakolás, másnéven flexelés, másnéven kirakatban mutogatás szinte már kötelező eleme a mai hiphopnak, és csak a legszemtelenebbek tudnak rá nemet mondani. A héten ez eddig még senkinek sem sikerült. Aztán itt van ez a két szemtelenül fiatal szemtelen srác, akik úgy mutatják a trú fákkot a konvencióknak, mint gyalogkakukk a prérifarkasnak. 

Azt mondják, milliókat csinálok

De én leszarom, úgyis már mindenki gazdag

Boldogok a lelki szegények, gazdagok a lelki boldogok, gazdagok a boldog lelkek, de lelketlenek a szegény megboldogultak. Ha jól értem. De lehet, hogy itt csak egész egyszerűen a maga profán módján azt éneklik a srácok, ami a valóság: ők tényleg csak gazdag embereket látnak. És ez így is van jól, bárcsak mindenki körül ilyen lenne a buborék, vagy még inkább közösen ülhetnénk mindannyian a szép egyenlőség, testvériség és gazdagság buborékjában. 

Figyelj, én boldogan kell, hogy meghaljak

Csak szóba kerül hát az elmúlás, a purgatórium pengeélén egyensúlyozva csak számot vetünk majd, előre vagy hátra dőlhetünk, fel a mennybe Ákoshoz, vagy a pokolba Lil Nas X-hez. És azt hiszem, még a boldogsághoz is kapunk egy definíciót:

Lehet, hogy második, harmadik leszek

De ígérem, sohasem utsó

Oké, fiatalok, rohannak, versenyeznek, ez hajtja a világ kerekét. De azért a nappaliban levetetném a cipőjüket:

Hátamon a város, fiatal és sármos

Sokan nem tudják, hogy a cipőm még mindig sáros

Sár ide, piszkos múlt oda, van egy követendő vízió, és hiába pont leszarják a materiális elvárásokat a srácok, azért egy bizonyos szint fölött nem szándékoznak egy bizonyos szint alá menni. 

Így lesz a Clióból később majd Bentley

Ha mázlijuk van, egy 14 millióból frissen felújított Bentley most felszabadul egy-két évre.

YOUNG G X MARIO – Záróra

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/07/30/youtube-diszko-30.-het-be-lennek-allva-egesz-nap-mint-egy-rokkant-parkoloba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

Budapest Film: majd ha sokan akarják az Elkxrtukat, többször vetítjük

A budapesti mozihálózat hivatalos közleményben szögezi le, hogy az alkotás sillabusza és előzetese alapján – …