2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Feszült várakozás az Emmy előtt

Feszült várakozás az Emmy előtt

Jó pár meglepetés található a kategóriák jelöltjei között, érdemes tehát megvizsgálni, hogy a The Television Academy kedvencei hogy viszonyulnak a nézettségi sikerekhez. Nézzük, mely sorozatok vezették a nézettségi toplistákat az Emmy-jelöltek közül!

Vígjátékok

A legjobb vígjáték sorozat kategóriában jelölték a Hétköznapi vámpírok-at, aminek a 2. évada tavasszal debütált az HBO GO-n. Taika Waiti 2019-es sorozatának folytatását nagyon sokan nézték már a karantén alatt, és ha még nem látta, kezdje el, mert az egyik legviccesebb széria a tévében.

Waiti úgy csinál, mintha köztünk élő vámpírokról forgatna dokumentumfilmet, ami e furcsa lények (László, Nándor, Nadja) mindennapi problémáit mutatja be. Az 1. évad nagy poénja, az Energiavámpír a 2. évadban is megjelenik – a való életből mindenki ismeri a hivatalnokot, aki kiszívja a körülötte lévők energiáját, ott ül mellettünk az irodában, leskelődik utánunk, mikor kivisszük a szemetet, vagy éppen a buszmegállóban csap le, hogy ránk öntse semmitmondó dumáját.

A Kominsky-módszer is a vígjáték kategória egyik esélyes jelöltje, ahogy a legjobb férfi főszereplő jelölt vígjáték kategóriában Michael Douglas és a legjobb férfi mellékszereplő jelölt vígjáték kategóriában Alan Arkin.

Kettőjük parádéja ez az életről, halálról, szerelemről, családról szóló kétévados sorozat. Nem lenne meglepő, ha beváltanák a jelöléseket, mert Douglas és Arkin egyaránt olyan természetességgel jeleníti meg a színészt és ügynökét, mintha saját magukat adnák a karakterekben. A Golden Globe-on a sorozatot és Douglast egyébként már díjazták, de Arkinről megfeledkeztek, pedig alakítása semmivel sem gyengébb, mint a 74 éves szívtipró Douglasé.

Dráma

Az Emmy-jelöltek között szerepel Thandie Newton is, akit a Westworld-ben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszereplő dráma kategóriában jelöltek. 2018-ban már megkapta az elismerést, de szerencséjére a sorozat hosszúra nyúlik, így újra és újra jelölhetik.

A Westworld 3. évadát a karantén idejére időzítették, ezért aztán nem is meglepő, hogy a nézettségi listák élén jól szerepelt Jonathan Nolan és Lisa Joy sorozata – bár az elégedettségin már kevésbé. Amiért annak idején megszerettük a Westworld-öt, az szinte mind eltűnt az új évadban. Nincsenek érdekes mellékszereplők, kibogózásra váró izgalmas történetszálak, és még mindig nem értjük, miért szorult háttérbe Ed Harris vagy Thandie Newton hangsúlyos karaktere. Bejött ugyan Vincent Cassel, aki karizmatikusan hozza A Gonoszt, de sajnos nem képes pótolni a többiek hiányát. Már készülőben van a 4. évad, igaz, arra még másfél évig várni kell. Nagy kérdés, hogy az első két évad hagyományait folytatja-e, vagy az egyszerűbb szerkezetű harmadikét követi.

A legjobb drámasorozat kategóriában jelölték a Megszállottak viadalá-t, Fiona Shawt pedig, a sorozat Carolynját, az MI6-es kemény rendőrnőt a drámai mellékszereplő kategóriára terjesztették fel. Sandra Oh és Jodie Comer is megkapta a jelölését a legjobb drámai női főszereplő díjra. A Killing Eve, vagyis magyarul a kissé esetlen Megszállottak viadala, tökéletes alkotás: csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a színészekről, a történetről, a hangulatról, a zenékről.

A sztori egyszerű: el kell kapni a bérgyilkost.
A sztori bonyolult: a szürke egér nyomozónő vonzódni kezd a hozzá vonzódó bérgyilkoshoz.

És innentől lesz komplikált, illetve faramuci az egész, ahogy a nyomozónő (Sandra Oh) próbálja egyszerre leleplezni és menteni a csinos és őrült bérgyilkosnőt (Jodie Comer már díjazott Bafta- és Emmy-díjas alakítása). Kötelező megnézni, nem véletlenül látták annyian!

Március 27-én indult az Ozark 3. évada a Netflixen. Az idei Emmy-n legjobb női mellékszereplő (Julia Garner), legjobb férfi főszereplő (Jason Bateman) legjobb női főszereplő (Laura Linney) és a legjobb drámasorozat kategóriában jelölték. Tavasszal mindenki tűkön ült, hiszen aki látta az első két évadot, az egyszerűen tudni akarta, hogyan oldja meg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/09/19/emmy-2020-hbo-netflix/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Rákos a Nagy Lebowski Tökije

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/20/rakos_a_nagy_lebowski_tokije/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …