2022. július 4., hétfőMa Ulrik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.04. Ulrik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fesztivál lesz Ráckevén, lehet kóstolgatni

Hirdetés

Fesztivál lesz Ráckevén, lehet kóstolgatni

A Csepel-sziget kisvárosában, Ráckevén a tavalyi év sikere után június 17-e és 18-a között ismét megrendezik az Országos Nemzetiségi és Gasztronómiai Fesztivált.

Az országosan is egyedülálló KeveFeszt 22-t a történelmi település Duna-parti sétányán tekinthetik és „kóstolhatják” meg a látogatók, miközben szombat délután két óráig a Csónakos piac mesze környéken híres őstermelői kínálatában is kedvükre válogathatnak.

A közlemény szerint a fesztiválon egyedülállóan és reprezentatívan az ország összes jegyzett nemzetisége egyszerre képviselteti magát. Lesz bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán tánc, táncház, zene, ének, színház, miközben a szellemi táplálék mellett a nemzetiségi konyhák az ehető csemegékről gondoskodnak.

A különleges ízekre vágyók mintegy 30 féle ételkülönlegességet, valamint több neves hazai borászat termékeit, minőségi pálinkákat, söröket fogyaszthatnak. A természet és a történelem szerelmesei pedig sétahajózhatnak vagy evezhetnek a Dunán, illetve megtekinthetik a Mátyás király idején épült gótikus szerb templomot és a település működő hajómalmát.

Hirdetés

A rendezvény pénteken este a Csík zenekar, szombaton a Balkan Fanatic fellépésével zárul. Az Országos Nemzetiségi és Gasztronómiai Fesztivál – KeveFeszt 22 fővédnöke Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/16/gasztronomia-fesztival-rackeve-csepel-sziget-vereckei-zoltan-polgarmester/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hétmillió forint gyűlt eddig össze, de ennyi nem mentheti meg az Átriumot

Hétmillió forint gyűlt eddig össze, de ennyi nem mentheti meg az Átriumot

2022. június 27. és július 2. között összesen 7 063 052 forint érkezett felajánlásként az …