2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Feminista Trónok harcával támad az Amazon

Hirdetés

Feminista Trónok harcával támad az Amazon

Az HBO sikersorozata óta a tévéipar töretlenül próbálkozik azzal, hogy megtalálják azt a felnőtteknek szóló fantasyt, amely ismét tömegeket képes leültetni a képernyők elé. A Netflixen hiába aratott nagyot a Vaják (The Witcher), és ötvözte a kardozást, a meztelenkedést és az intrikákat, sokan csalódtak benne a hektikus történetvezetés miatt. Az Amazon is beszáll a versenybe, nem is egy résztvevővel, hiszen jövőre jön A Gyűrűk Ura előzményszériája, minden idők legdrágább szériája, amitől sokat vár a közönség.

Jelenet Az Idő Kereke című sorozatból

Jelenet Az Idő Kereke című sorozatból

Fotó: imdb.com

November 19-én pedig magyar felirattal mutatta be az Amazon Prime Az Idő Kereke (The Wheel of Time) első három epizódját. A produkció egy nagyívű fantasy regénysorozaton alapszik, amelynek első kötete 1990-ben jelent meg, és Robert Jordan jegyezte. Az Idő Kereke jóval megelőzte a George R. R. Martin által megálmodott Trónok harcát, mégis a Westerosban játszódó történet sorozatverziójához kell most felérnie az Amazon újdonságának. Bizonyos szempontból ez meg is történik, Az Idő Kereke egy olyan világba kalauzol, ahol a nőknél van a hatalom, néhány kiválasztottat pedig borzalmas szörnyetegek vesznek üldözésbe rögtön az évadkezdésben.

Hirdetés

Bár Az Idő Kereke első részei csak a felszínt kapargatják, már ebből a három órás játékidőből tisztán látszik, hogy ez az univerzum bizony nagyon összetett. Az első jelenetben rögtön bemutatkozik az egyik legfontosabb szereplő: a boszorkány Moiraine monológja vezeti fel a sorozatot. A nő az Aes Sedai nevű rendbe tartozik, akik tulajdonképpen boszorkányok, és többen közülük épp azon vannak, hogy megtalálják az Újjászületett Sárkányt.

A Sárkány a produkció kvázi megváltója, akiben ott van a sötétség és a fény egyszerre, tehát magában hordozza a potenciált arra, hogy elpusztítsa a világot, de arra is, hogy megmentse.

Az Idő Kerekében a reinkarnáció alapvető. Az előző Sárkány felperzselte a Földet, de a próféciák szerint a következő már jófiú lesz. Vagy éppen jókislány. Épp ez a pláne az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/24/az-ido-kereke-wheel-of-time-amazon-fantasy-sorozat-tv-streaming-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Levágott fejjel fociznak a gyerekek, mégis szerethető a sorozat

Levágott fejjel fociznak a gyerekek, mégis szerethető a sorozat

A Nagy Katalin – A kezdetek (The Great) című Hulu-sorozat, amelynek itthon az HBO GO …