2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Felkavaró és kegyetlen utazásra visz a Netflix új sorozata

Hirdetés

Felkavaró és kegyetlen utazásra visz a Netflix új sorozata

Szokták mondani, hogy a szörnyetegek köztünk járnak, de hogy ez a kijelentés mennyire igaz, abba bele sem gondol az ember, amíg (szerencsésebb esetben csak) a tévéképernyőn szembe nem jön velünk egy mániákus. A Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori pont egy ilyen rémről szól, aki 1978-tól egészen 1991-ig követett el gyilkosságokat. Aki belenéz a Netflix új, szeptember 21-én bemutatott sorozatába, az a körülményekkel is gyorsan szembesül.

Itt kell feltennünk a kérdést: te jó ég, ki tud ebből a beteg sztoriból 10 részt megnézni?

DAHMER S1 E3 00 23 54 13R

Fotó: Courtesy Of Netflix

Hogy némi konkrétumot is említsünk az esetekkel kapcsolatban, Dahmer 17 férfit és fiatal fiút ölt meg, a holttesteket pedig szinte elképzelhetetlen módokon gyalázta meg, feldarabolta a maradványokat, sőt állítólag evett is belőlük. Simán ki is nézzük a fickóból a produkció első két epizódja alapján, hogy egy nekrofil kannibál, pedig az elején még nem is mutogat túl sok mindent a készítő, Ryan Murphy. Nem kell aggódni, megoldja másképp a sorozat, a fúró hangjától azóta is a víz ver le bennünket, ha eszünkbe jut.

Hirdetés

Murphy korábban is bátran beleállt a megosztó témákba. Gondoljunk csak a helyenként iszonyúan brutális Amerikai Horror Storyra, a Nip/Tuckra, vagy éppen a Ratchedre. A kreatív szakembernek mondhatni a védjegye, hogy olyan drámákat rak össze, amelyek úgy felkavarják az embert, mintha kőkemény horrort nézne. Pedig az itt felsoroltak se igazán illenek ebbe a kategóriába, ahogy a Dahmer sem.

A Dahmer két dolog miatt működik nagyszerűen. Az egyik, hogy Murphyék odafigyeltek arra, hogy ne érzékenyítsenek bennünket a homoszexuális mániákus irányában. Inkább a családtagok, az áldozatok, a szemtanúk és a sokat bénázó rendőrök szemszögéből ismerjük meg a címszereplőt. Szóval külső személők maradunk, emiatt még tisztábban látjuk, hogy amit ez a fickó művelt, annak egy százaléka sem volt normális. A másik ütőkártyája a Netflix új sorozatának Evan Peters, akin látszik, hogy nagyon beleélte magát ebbe a szerepbe. Ki is jelentette a színész több interjúban, hogy egyenesen rettegett a forgatásokon, amikor férfiakat molesztált a kamerák előtt, hogy aztán a másvilágra küldje őket.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/09/23/dahmer-szornyeteg-a-jeffrey-dahmer-sztori-netflix-teve-sorozat-kritika-evadkezdes-ryan-murphy-megtortent-eset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Vilmányi Benett egy hete azzal indokolta a díj visszautasítását, hogy a ceremónia előtt a szervezők …