2021. január 16., szombatMa Gusztáv napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.16. Gusztáv Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Feljelentették a POSZT szervezőit, több tízmilió forint közpénzt keresnek rajtuk

Hirdetés

Feljelentették a POSZT szervezőit, több tízmilió forint közpénzt keresnek rajtuk

Péterffy Attila pécsi polgármester egy évvel ezelőtt kezdeményezte azt az átvilágítást, amelynek vélelmezése szerint 2017–2018-ban a POSZT fesztivál egyes költségeit duplán számolták el, és duplán is fizették ki, a két év alatt összesen 70 millió forintot. Egyszer a POSZT cégében, a POSZF Kft.-ben, egyszer pedig a szervezők által alapított saját cégben, az Aktor Nonprofit Kft.-ben.

Az átvilágítás szerint az ügyben négyen lehetnek érintettek,

Hirdetés

és több tízmillió forinttal károsíthatták meg a pécsieket, s emellett a taotámogatással kapcsolatban is történhettek visszaélések. Emiatt a Zsolnay Negyed új vezetője, Bleszity Péter novemberben hűtlen kezelés, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon büntető feljelentést tett a cég vezetői ellen.

Megkerestük Szűcs Gábor színész-rendezőt, az Aktor Nonprofit Kft. vezetőjét, hogy reagáljon az önkormányzat közleményére.

Az Aktor Produkció Nonprofit Kft. és a POSZF Nonprofit Kft. azért működött együtt, hogy a POSZT megrendezéséhez szükséges többletforrásokat biztosítsa. Az Aktor ezt a célt elérte, hiszen a társasági adó rendszerében évekkel ezelőtt még lehetséges pluszforrást előteremtette és a POSZT rendelkezésére bocsátotta. Ennek a lehetőségnek a kihasználása korábban nem történt meg. Az Aktor egyéb forrásokra is sikeresen pályázott.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/11/25/feljelentettek_a_poszt_szervezoit_amiert_tobb_tizmilio_forint_kozpenzt_herdaltak_el/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A világ legjobban várt épületei között szerepel a Magyar Zene Háza

A Liget Budapest projekt keretében készülő Magyar Zene Házát a világ tíz legjobban várt, idén befejezendő épülete …