2021. november 28., vasárnapMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fekete pisztolyhősök keménykednek, de minek?

Hirdetés

Fekete pisztolyhősök keménykednek, de minek?

A Netflix brutális nevekből rakta össze új westernfilmje, A vadnyugat törvényei szerint (The Harder They Fall) szereplőgárdáját. A legnagyobb sztár közülük egyértelműen Idris Elba, akinek a Lokiban és a Lovecraft Countryban brillírozó Jonathan Majors papíron méltó ellenlábasának tűnik. Ha őket nem számítjuk, a Deadpool 2-ben látott Zazie Beetz és a Watchmen-tévésorozat Regina Kingje szintén olyan színészek, akik külön-külön is a képernyő elé ültetik az embert, nemhogy együtt.

A vadnyugat törvényei szerint c. Netflix-film részlete

A vadnyugat törvényei szerint c. Netflix-film részlete

Fotó: David Lee / Netflix

A történet izgalmas és sokkoló felütéssel kezd. Egy család éppen a vacsoráját költi az asztalnál, amikor egy Rufus Buck (Idris Elba) nevű bűnöző rájuk ront. A bandita az anyát, és az apát meggyilkolja, fiuk homlokára pedig keresztet vés egy késsel. Ezen a ponton úgy érezhetjük, hogy minőségi drámának leszünk szemtanúi a továbbiakban.

Hirdetés

A vadnyugat törvényei szerint azonban inkább lett túl hosszúra nyúlt videoklip, mint jó film.

A kisgyerek felnő, és Nat Love (Jonathan Majors) néven maga is banditává válik, és társaival tengeti az életét a vadnyugaton. Természetesen egyikük sem törvénytisztelő állampolgár, legfőképp más bűnözőkön élősködnek. A remek felvezetés után a film ezeket a szemelvényeket igyekszik kibontani. A főhős, Love találkozik egykori szerelmével, Maryvel (Zazie Beetz), elmegy A-ból B-be, aztán ott lelő néhány embert, megy tovább, ismét gyilkol. A férfi életét bemutató jelenetek azonban nem állnak össze kerek, egész történetté, olyan, mintha csak találomra dobálta volna őket egymásra a rendező, Jeymes Samuel.

A vadnyugat törvényei szerint forradalmi film lehetett volna, ami a valóságban is élt, fekete cowboyoknak és női banditáknak állít emléket, de sajnos a Netflix egész estés alkotásaitól mostanra megszokta az ember, hogy nem képviselnek valami magas minőséget.

Az elmúlt években jó pár izgalmas […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/06/a-vadnyugat-torvenyei-szerint-netflix-western-film-tv-kritika/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilencven éve mutatták be a Hyppolit, a lakájt

Kilencven éve mutatták be a Hyppolit, a lakájt

Úgy indult az 1931-es esztendő, hogy az lesz a magyar filmgyártás egyik mélypontja. Nemcsak a …