2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Fánk vagy funk, mindegy is, mert itt a farsang!

Hirdetés

Fánk vagy funk, mindegy is, mert itt a farsang!

  • Farsang: Vízkereszttől hamvazószerdáig tartó, másfél-két hónapos időszak, mulatságok, bálok szokásos ideje.
  • Funk: Amerikai eredetű zenei stílus, amely a hatvanas évek végén alakult ki, amikor afroamerikai zenészek a soul, a jazz és a rhythm and blues elemeit egy ritmuscentrikus, új tánczenei formába öntötték.

Itt a farsang, áll a bál! És ha bál, akkor zene. Nem feltétlen funk, és fánkot sem ígérhetünk, de jó magyar zenéket, azokat igen. Következzenek hazai előadók farsangi hangulathoz illő dalai, jelmezben vagy anélkül, de mindenképpen vidáman!

Tha Shudras: Ég a gyertya

Maszkabálunk első fellépője a Szegedről érkező Tha Shudras. Trap Kapitány, Mechanic Man, Sárdna, Mirror Man és Soul Man nem kizárólag a farsangi helyzetre való tekintettel lép maszkban színpadra, minden koncertjükön így jelennek meg közönségük előtt.

Csaknekedkislány: Nyúl

„Nyuszinak is csak te hívsz, kiver tőle a víz… Én a Nyúl vagyok!” – énekli Csepella Olivér egyenruhás tánczenekarának élén. És neki még ezt is elhisszük.

Divided: Don’t Turn Away

<iframe allowfullscreen="" scrolling="no" type="text/html" width="728" height="360" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/popkult/2023/02/01/farsang-funk-zene-tha-shudras-anna-the-barbies-divided/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Halász Judith operaénekesnő

Meghalt Halász Judith operaénekesnő

Még múlt héten halt meg Halász Judith Bécsben élő magyar száramzású operaénekesnő, aki saját oldalán Judith Halászként …