2022. szeptember 27., keddMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
2022.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 419,00 Ft | CHF: 425,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ezért fontos feldolgoznunk felmenőink traumáit is

Hirdetés

Ezért fontos feldolgoznunk felmenőink traumáit is

Egyrészt iszonyúan szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol nem csak elfogadottnak, még menőnek is számít foglalkozni a saját lelkünk mellett a transzgenerációs örökségekkel is. Az elmúlt években ennek divatja van, itthon Orvos-Tóth Noémi Örökölt sors című könyve indította el a hullámot, de rajta kívül is rengeteg szakember beszél annak a fontosságáról, hogy megértsük és felfejtsük az öröklődő mintákat.

Másrészt mindez egyszerre teher is, hiszen onnantól kezdve, hogy elérhetővé válik számunkra a tudás, hogy mit és miért teszünk a saját életünkben, a felelősség is a miénk, nem lehet külső tényezőket okolni a saját viselkedésünk miatt.

De mi van azokkal, akiknek nincs lehetőségük elmerengeni felmenőik történetein, mert árvák, vagy már nem él senki, akitől kérdezhetnének, esetleg csak abban szocializálódtak, hogy a kérdéseket nem szabad feltenni?

Hirdetés

Légrádi Gergely új regénye a mindent felemésztő hallgatás története, egy magába forduló, csorbult családfa rajza, amelynek ágai meghajlanak a generációs traumák és a kimondatlanul maradt szavak súlya alatt.

A fekete csönd

A regény egy család négy tagjának hangján szólal meg. Először, hosszú fejezeteken át Andris monológján keresztül ismerkedhetünk meg a fiúval, az anyjával, az apjával és a nagyapjával. Az időben ugrálva dobálja elénk a könyv azokat a mozaikdarabokat, amelyeket ha gondosan átnézünk, forgatgatunk, előbb-utóbb össze tudjuk illeszteni őket, hogy teljes képet kapjunk a családról.

A dologban az az érdekes, hogy csak nekünk, az olvasóknak áll rendelkezésre minden […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/21/legradi-gergely-alkalomadtan-konyv-recenzio-ajanlo-csond/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Üzentek a színészek: Nem a jelen valódi cenzorainak vagy a rendszernek intett be

Vilmányi Benett egy hete azzal indokolta a díj visszautasítását, hogy a ceremónia előtt a szervezők …