2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ezek voltak Tina Turner legikonikusabb duettjei

Hirdetés

Ezek voltak Tina Turner legikonikusabb duettjei

Tina Turner párját rikító, fantasztikus előadó volt. Tehetsége és sokoldalúsága, szívóssága és színpadi jelenléte kiemelte őt az énekesek közül. Miután két évtizedig együtt dolgozott bántalmazó férjével, Ike Turnerrel, az amerikai származású, svájci énekesnő-színésznő szólókarrierbe kezdett. A nehéz kezdet után a Private Dancer című albumával a nyolcvanas évek egyik meghatározó popikonjává vált.

Szinte bármilyen dalt el tudott énekelni, szinte bármelyik sztárral képes volt megtalálni – szó szerint – a közös hangot. Több tucat híres énekessel és énekesnővel dolgozott együtt. Ebben a cikkben most a május 24-én elhunyt énekesnő legjobb duettjeit válogattuk össze. 

Beyoncé

Beyoncé 2005-ben, a Kennedy Center Honors ceremónián előadta Tina Turner egyik legismertebb dalát, a Proud Maryt: a produkció aztán 2010-ben a Beyoncé – The Ultimate Performer című videón is megjelent. 2008-ban Beyoncé ismét elénekelte a dalt, ezúttal azonban Tina Turnerrel együtt: akkor az ötvenedik, jubileumi Grammy-díj-átadón léptek fel.

Hirdetés

Bruce Willis

Furcsán hangozhat, de az akciófilmek koronázatlan királya, Bruce Willis is színre lépett már énekesként: 1996-ban az Accelerators nevű együttesével három párizsi koncerten lépett fel előzenekarként Turner Wildest Dreams turnéja keretében. Az Unfinished Sympathy című dalt adták elő.

Cher

Cher és Tina Turner barátsága, valamint közös fellépéseik 1975-ben kezdődtek, miután Ike és Tina kétszer volt a Cher tévéshow vendége. Ike-kal való szakítása után Tina először 1977-ben lépett fel szólóénekesként Cherrel a Sonny & Cher Show-ban, majd 1999-ben a Divas Live jótékonysági koncerten énekeltek együtt, utoljára pedig 2008-ban Las Vegasban, Oprah Winfrey műsorában léptek színpadra. Turner ekkor bejelentette legutolsó turnéját.

Chuck Berry

Chuck Berry amerikai énekes és dalszerző a rock and roll egyik úttörője volt. Nem sokkal Tina 1982-es visszatérése előtt Chuck meghívta az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2023/05/25/ezek-voltak-tina-turner-legikonikusabb-duettjei-bruce-willis-mick-jagger-bowie-david-cher-beyonce/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gioconda Belli, hazájából kitagadott író kapta a Zsófia királyné-díjat

Gioconda Belli, hazájából kitagadott író kapta a Zsófia királyné-díjat

A feminista és erotikus hangvételű munkáiról ismert Gioconda Belli nicaraguai költő, író nyerte idén a …