2021. május 12., szerdaMa Pongrác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.05.12. Pongrác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ez történik, ha valakinek holnap meg kell válni az életétől

Hirdetés

Ez történik, ha valakinek holnap meg kell válni az életétől

Itt valami súlyos tévedés van, kérem szépen. Mármint abból a szempontból, miszerint A potyautas című film a Netflixen sci-fi volna. Mert tény, a sztori egy Mars felé száguldó űrhajón játszódik, de 1961. április 12. óta az már nem fantasztikus, hogy az ember elhagyja a Földet.

Stowaway 01 33 40 13r2 f rgb

Fotó: Netflix

Oké, oké, ettől még a film simán értelmezhető tudományosként, de amióta az ember tüzet rak, a máglyarakás nem éppen számít fantasztikusnak. Már a Holdra küldött szondák is az életünk részei. Az ember ráadásul birkát is klónozott, haldokló szívet cserélt dobogóra, vagyis rohamosan szűkül a sci-fi birodalma, de az mondjuk még ma is izmos sci-fi lenne, hogy a 3D-vel nyomtatott hasnyálmirigy emésztőenzimet vagy inzulint is termel.

Hirdetés

A Potyautas űrhajójának száguldása a képernyőn pedig fantasztikus élmény, de az ehhez szükséges tudás és technológia régóta ismert és rohamosan fejlődik.

Vagyis mindaz, amit Joe Penna rendező A potyautasban alkotott, nem több egy modern kori görög drámánál. Színházban is simán eljátszható volna. Világűr sem kell hozzá. Ráadásul a film alapötletét adó szituáció a legkevésbé sem sci-fi, jóllehet a zsáner előszeretettel fogyasztja az ilyen típusú morális témákat.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4lfRNlxash4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/04/28/ez-tortenik-ha-valakinek-holnap-meg-kell-valni-az-eletetol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Törőcsik Mari után Lehoczky Zsuzsa lett a Nemzet Színésze

Törőcsik Mari után Lehoczky Zsuzsa lett a Nemzet Színésze

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt választották a Nemzet …