2022. május 18., szerdaMa Erik napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.18. Erik Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ez most az öt legjobb magyar film a Netflix és az HBO Max kínálatából

Hirdetés

Ez most az öt legjobb magyar film a Netflix és az HBO Max kínálatából

A Netflix és az HBO Max komoly vetélytársai egymásnak, egy dolog mégis közös bennük: a több ezer órányi angol nyelvű tartalom mellett egyre több európai produkció érkezik a kínálatukba. Sőt, ezek között egészen kiváló, magyar filmek is helyet kapnak.

Az HBO Maxra az elmúlt napokban több izgalmas hazai alkotás is felkerült, ezekből és a Netflix jelenlegi magyar filmes kínálatából választottunk ki öt olyan címet, amelyeket nem érdemes halogatni, és amint lehet, érdemes megnézni őket.

Liza, a rókatündér

Ha a világ legfurcsább magyar filmjét keresi valaki, akkor a Liza a rókatündérnél jobb tippünk nincsen. A furcsaságot ezúttal jó értelemben mondjuk, Ujj Mészáros Károly 2015-ös produkciója picit sem hétköznapi egyveleg: a történet egy Liza nevű ápolónőről szól, aki hiába igyekszik megtalálni élete szerelmét, a kérői egymás után halnak meg, rejtélyes körülmények között. A film hősnője arra jut, hogy el van átkozva, és igazából ő egy rókatündér. A 70-es években játszódó alkotás erősen támaszkodik a japán mitológiára. Liza szerepében Balsai Móni simán elviszi a hátán a show-t, és a végére már azon sem rökönyödünk meg, hogy a nő leghűbb barátja egy japán rock & roll énekes szelleme, Tomy Tani (David Sakurai). Ha több ilyen magyar film készülne, nem állítjuk, hogy szebb hely lenne a világ, de hogy a mi kedvünk egy hajszálnyival jobb lenne, az tuti.

Hol elérhető? A Netflixen.

Hirdetés

Testről és lélekről

Enyedi Ildikó 2017-es filmje, a Testről és lélekről a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról elhozta a fődíjat, és bár az Oscaron nem lett a Legjobb idegen nyelv film kategória győztese, egy megkerülhetetlen darabról van szó. Már, ha valaki egy kijózanítóan életszagú, mégis misztikus szerelmi sztorira vágyik. A produkcióban Morcsányi Géza alakítja Endrét, a vágóhídon dolgozó gazdasági igazgatót, Borbély Alexandra pedig egy frissen érkező minőségellenőr bőrébe bújik. Mint kiderül, a férfi és a nő között bizarr kapcsolat van, hiszen éjjelente mindketten ugyanazt álmodják: szarvasként kergetőznek az erdőben. A Testről és lélekről talán a legelvontabb magyar művészfilm, ami mostanában készült: a sava-borsát az adja, hogy két rettenetesen visszahúzódó embert látunk benne, akik botladozva és nagyon bizonytalanul közelítenek egymás felé. Hogy célba érnek-e? Aki még nem látta, fedezze fel magának, érdemes.

Hol elérhető? A Netflixen.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/KIF9kj0njdg" title="YouTube video player" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/05/06/ot-legjobb-magyar-film-netflix-hbo-max-streaming-tv-kinalat-lista/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gerendai Károlynak nagy autója van, sok húst eszik, de ebbe most beleszeretett

Gerendai Károlynak nagy autója van, sok húst eszik, de ebbe most beleszeretett

Gerendai Károly a magánéletében és a vendéglátóipari vállalkozásaiban eddig is figyelt a környezettudatosságra, de nem …