2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ez lesz a legviccesebb előadás, amit Budapesten látni

Hirdetés

Ez lesz a legviccesebb előadás, amit Budapesten látni

Az Anthropologies imaginaires szóló vokális előadás, amely különleges interakcióba lép egy videós dokumentumfilmmel. Gabriel Dharmoo olyan dalokat és énekeket ad elő, amelyekről azt feltételezhetjük, hogy a világ távoli, misztikus sarkaiból származnak: valóban tiszták és őszinték, és ragyogóan kiemeli azt a virtuozitást és sokoldalúságot, amire az emberi hang képes.

Mindeközben a képernyőn önjelölt szakértők kommentálják azt az improvizációt, amelyet az énekes-előadó élőben mutat be. Igazán emlékezetes zenei élménynek lehetünk tanúi: olyasvalamit élhet át a közönség, amellyel korábban még nem találkozott, olvasható a sajtóközleményben. Az eredmény olyan hangzásvilág, amely megkérdőjelezi a normalitás fogalmát, emlékeztetve a közönséget arra, hogy az emberek a világ minden táján másképp használják a hangot mint kifejező eszközt kulturális identitásuk és művészi érzékenységük közvetítésére. Posztkolonializmus, posztegzotizmus, kulturális harc, globalizáció, rasszizmus – ezekre mind reflektál Gabriel Dharmoo előadása.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/14/magyar-zene-haza-koncert-gabriel-dharmoo-soharoza/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

John Cleese negyven év után újraindítja a Waczak szállót

John Cleese negyven év után újraindítja a Waczak szállót

A BBC2-n 1975-ben és 1979-ben bemutatott két sorozatban a szállodatulajdonos és felesége, Sybil életét követhették …