2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ez a rapper olyat szól, hogy a fal adja a másikat

Hirdetés

Ez a rapper olyat szól, hogy a fal adja a másikat

Bántó vagy sem, a hip-hop és rap még mindig főként férfi műfaj. Ez nem azért van, mert ne volnának tehetséges, kreatív női rapperek, hanem azért, mert a mainstream-be betörő előadók folytonosan ugyanazon a két témán lovagolnak felváltva: „Girl power rulez″, vagy „milyen nagy a s*ggem”, néha meg bele-bele csepegtetik, a pénz, meg a gettó feelinget, hogy ne érje szó a ház elejét. Hogy ez saját választásuk-e, vagy a kiadó nyomása, vitatható, de létezik másik út is, amire kaptunk most egy tökéletes példát.

Simbiatu Simbi” Abisola Abiola Ajikawo  – művésznevén Little Simz kivétel ez alól a szabály alól. Nem mondhatok mást, minthogy ez a hölgy a legkreatívabb női rapper, akit életemben hallottam. Bár hangszíne és raptechnikája nem abszolút egyedi, ám a zeneiség, amivel dolgozik, a stílusfúzió kárpótol minket mindenért, és arra késztet, hogy újra és újra meghallgassuk dalait. Mikor a hip-hop kísérleti zenével vegyül (amibe beletartozik a grandiózus filmzenei elemektől, a népi-törzsi- zenei hatásokon át a húszas évek swingjéig szinte minden),  ezekben a dalokban  még az is megtalálja az örömöt és szerethetőséget, aki nincs oda a ritmizált szöveget daráló műfajokért.

A közelmúltban megjelent új albuma – „Sometimes I Might Be Introvert” – nem csupán szakmai elismeréseket hozott számára, a közönség is osztatlanul imádta. Új hangzás, modern érzet olyan zenei alapokkal és páratlan ötletekkel, amelyek nem csupán kiemelik abból a középszerből, amit az elmúlt öt évben szoktunk meg a tobzódó hip-hop / rap műfaj képviselőitől, hanem maradandó és emlékezetes alkotások is ezek, főként egy olyan előadótól, aki még csupán a mainstream határán billeg, de mégis mindenki őt szeretné látni a toplisták tetején.

Hirdetés

Hallgatva a lemezt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2021/10/05/little-simz-zene-album-swing-hip-hop-rapper/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Koncert közben zuhant le az énekes a színpadról, rohammentő vitte kórházba

Koncert közben zuhant le az énekes a színpadról, rohammentő vitte kórházba

Súlyos baleset történt minap a Pigeon Forge-i fesztiválon. A 60 éves Vince Neil fellépés közben …