2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / „Ez a program megmutatta, hogy nem vagyok egyedül a világon”

Hirdetés

„Ez a program megmutatta, hogy nem vagyok egyedül a világon”

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem összefogásában megvalósuló program tavaly őszi, tehetségeket felkutató országjárását követően sikeresen elindult az első ösztöndíjas évfolyam.

A fiatalok kéthetente ellátogatnak a MOME Zugligeti úti campusára, ahol mentorok, tanárok és egyetemi hallgatók segítik fejlődésüket. Az előkészítő foglalkozásokon és műhelymunkán túl rendszeres konzultációkon vesznek részt, valamint különböző közösségi programokon kapcsolódnak ki.

Nyári alkotótábor

A gyakorlatorientált foglalkozásokon a kreatívipar különböző területeit ismerhetik meg a diákok, a tanulást és tapasztalást élményként élhetik meg. A campusszal és egyetemi léttel való ismerkedés, kreatív foglalkozások, produktivitás fejlesztés, asszociatív játékok.

Hirdetés

Csak néhány aktivitás, ami a fiatalok kedvencévé vált, de a különböző kiállítások látogatása vagy a hallgatói mentorokkal szervezett egyéni programok is emlékezetes pillanatokat okoztak a résztvevőknek.

Miután hazaértem Pestről, másnap éreztem, hogy egy kicsit jobb verziója lettem magamnak. Ez megnyilvánult abban, hogy lelkesebb vagyok és érdeklődőbb. Nagyobb a motivációm mindenhez, ami körülvesz

– árulta el az egyik ösztöndíjas.

A tanterv értelmében az első félév kiemelt célja a kreatív képességfejlesztés és a biztos alapok lerakása, a diákok kezét pedig az iskolai szünetekben sem engedik el, augusztusban ötnapos alkotótábort tartanak a campuson, ahol

lehetőség nyílik komolyabban megismerkedni az egyetem műhelyeivel, többek között a kerámia, textil és filmkészítés világával.

Októbertől indul a szakspecifikus előkészítő, amelynek célja egy saját művészeti portfólió kidolgozása a felvételire.

A program célkitűzése, hogy jövőálló tudással, tapasztalattal és magabiztossággal vértezze fel a fiatalokat, amit aztán életük bármely területén kamatoztathatnak. Ennek érdekében a teljes képzési idő alatt szakértői mentális támogatást is kapnak a diákok, így csökkentve a lemorzsolódás kockázatát.

Számomra nagyon jól jött, hogy hétvégére esett ez a program, segített kikapcsolni, adott egy újabb lendületet, főleg így, hogy tudom, hogy ha kell, akár én is és a társaim is tudnak segítséget kapni az ottani emberektől, és ez ad egyfajta megnyugvást

– mondta egy másik fiatal.

DSC 0429

Fotó: Sulyok László / Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Perspektívaváltás

Az intézmény történetének első, kifejezetten a szegénysorból érkező tehetségeket felkutató és felkaroló programja Böszörményi-Nagy Gergely, a MOME alapítványi elnökének nevéhez fűződik.

Új programunk kifejezetten a fővárostól távol élő, középiskolás korú, hátrányos helyzetű tehetségek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/12/mome-moholy-nagy-muveszeti-egyetem-osztondij-program/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb három évre megválasztották a Szépírók Társaságának elnökségét

A Szépírók Társasága 2024. május 18-án tartotta közgyűlését, amely újabb három évre bizalmat szavazott a …