2023. március 23., csütörtökMa Beáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Beáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ez a legrosszabb Marvel-film, amit valaha láttunk

Hirdetés

Ez a legrosszabb Marvel-film, amit valaha láttunk

Sok víz folyt le a Dunán azóta, hogy a Vasember első részét 2008-ban bemutatták. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy a Robert Downey Jr. által játszott technológiai géniusz és playboy kiegészül konkrét istenekkel, erős szuperkatonákkal, kémekkel és még egy sornyi fura maskarás egyénnel, hogy mindenféle kozmikus fenyegetéssel nézzenek farkasszemet. Aztán eljött végre Thanos a Végtelen háborúban, majd a Bosszúállók az összes fogukat, agyarukat összeszorítva két vállra fektették a szupergonoszt a Végjátékban… Azóta viszont a Marvel Studios valahogy nem találja a saját hangját, az új irányt, a történetük második, koherens fejezetét a fenének se sikerül összerakniuk.

DBY-08940 R

Fotó: Jay Maidment / Fórum Hungary

A 2019-es Bosszúállók: Végjáték óta is voltak fellángolásai a Disney szuperhősgyárának, például a Thor: Szerelem és mennydörgés, amelyet visítva röhögött végig mindenki, akibe csak egy szemernyi humorérzék szorult. Szóval nagy kár, hogy a jobban eltalált filmeken kívül a Marvel új sagája, amelyben Kang lesz a rosszfiú, folyton meg-meginog. A Fekete Özvegy maximum közepes lett, az Örökkévalók még felejthetőbb, a Shang Chiről már nem beszélve. Igaz, a Pókember: Nincs hazautat élveztük, meg a Doctor Strange 2-t és a Fekete Párduc 2-t is többé-kevésbé, de ha a tévésorozatokra nézünk, még jobban elmegy a kedvünk az egésztől (She-Hulk, Ms. Marvel… mind a béka feneke alatt vannak minőségben).

A bajt a Marvelnél is érzik: már bejelentették, hogy kevesebb új tartalmat hoznak majd nekünk, és inkább a minőségibb címekre koncentrálnak. Legalábbis televíziós fronton mindenképp. Pedig hát a mozifilmeknél is valami hasonlót kellene Kevin Feige-éknek tenniük, főleg, ha azt nézzük, hogy mekkora borzadály lett a legújabb Hangya-film.

Hirdetés

Ugyan, mondjon már nekünk valaki egyetlen jelenetet a Hangya 2-ből, ami úgy megragadt a fejében! Senki? Gondoltuk. Pont emiatt tűnt már hónapokkal ezelőtt baklövésnek, hogy a hazánkban február 16-án bemutatott A Hangya és a Darázs: Kvantumániát tartotta a Marvel a legildomosabb pontnak, hogy bevezessék a „következő Thanost”, Kang, a hódító személyében. Már a nagyvásznon, mert a karakter másik iterációját a Loki-tévésorozatban láttuk korábban. Baklövés baklövés hátán. Nagyjából így tudnánk jellemezni a Hangya 3-at, amellyel talán nem lennénk ennyire szigorúak, ha csak egy poénos mellékág lenne az MCU-ban, ahogy az előző két rész is volt.

Sarokkőként, az Ötödik fázis bevezető filmjeként ugyanakkor ez egy rémgyenge nyitány.

A történet ott indul, hogy Scott Lang (Paul Rudd) szuperhőskarrierje meg van rekedve, nem hívták már egy ideje bosszút állni, ezért regényírással, celebeskedéssel köti le magát. Eközben pedig erősen sajnálja, hogy a lányával, Cassie-vel (Kathryn Newton) nem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2023/02/20/a-hangya-es-a-darazs-kvantumania-marvel-studios-mozi-szuperhos-film-kritika-disney/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ókovács Szilveszter: Nincs B tervem

Ókovács Szilveszter: Nincs B tervem

„Nincs B tervem, elég sokat dolgoztam ezzel” – mondta az Indexnek Ókovács Szilveszter, a Magyar …