2021. augusztus 2., hétfőMa Boglárka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Boglárka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Exkluzív beszélgetés a Rick és Morty alkotóival

Hirdetés

Exkluzív beszélgetés a Rick és Morty alkotóival

A Rick és Morty tipikusan olyan sorozat, amely úgy válik a nézők kedvencévé, hogy nem hajlandó megfelelni a rajongói elvárásoknak. Kiszámíthatatlan, a kliséket hírből sem ismeri – azért tud ekkorát szólni. Minden rész teljesen abszurd a lehető legjobb értelemben. Az benne a lenyűgöző, hogy amikor már évadok óta követi az ember Rick és Morty agyeldobós kalandjait, és beletanult abba, hogy a rész elején vázolt történet legalább három paradigmaváltáson megy keresztül, mire a végére ér, akkor sem tudja kitalálni, hogy merre halad a rész.

Az epizódok mindegyike annyi kreativitást és világépítést tartalmaz, mint amennyi egy éveken keresztül készülő Christopher Nolan-filmben van.

Hirdetés

Csak itt a nolani összetettség mellé társul egy olyan abszurd humor, amely képes megosztani a nézőket. Nemes egyszerűséggel nincs mindenkinek gyomra Rick és Morty humorához, de amennyiben igen, akkor a hihetetlen történetekkel együtt hangosan nevetős estekre számíthat.

A történet egy alkoholista, ám zseniális tudós és kicsit szerencsétlen, de jó szándékú unokájának kalandjait mutatja be. Minden epizódban van egy központi szál, amely viszont nem teljesen független a többi résztől, mert az alkotók az évadokkal egy folyton táguló és egyre inkább részletgazdag univerzumot építenek. Az első részektől kezdve pedig minden karakternek megvannak az alap-személyiségjegyei, ám a nagy egészet nézve mindenki alakul és fejlődik magához képest, de csak annyira, mint amennyire egy ember a való életben is képes erre.

A felszabadító a sorozatban többek között az, hogy a politikai korrektséget kukába dobva úgy tud mesélni teljesen aktuális problémákról, hogy ott is hűek maradnak az emberi gondolkodáshoz. Vagyis nem egy idealizált világot írnak le – ezáltal könnyebb azonosulni a helyzetekkel.

Lehet kiakadni, nevetni, szörnyülködni vagy egyetérteni.

A sorozatból eddig négy évad ment le, és aki lemaradt volna róla, az HBO Go felületén megtalálja. Viszont aki már kipipálta az eddigi évadokat, szintén az HBO Go felületén követheti a legújabb, ötödik évadot, amely az amerikai premierrel együtt érkezik a magyar platformra.

Az Indexnek Magyarországról egyedüliként lehetősége volt részt venni egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol kérdezhettünk is Scott Marder producertől, Dan Harmon írótól, valamint Chris Parnell, Sarah Chalke és Spencer Grammer színésztől, akik a főbb karaktereknek kölcsönzik a hangjukat.

Számítottak rá, hogy a Rick és Morty közönségsiker lesz?

Scott Marder: Nagyon sokszor megkapjuk ezt a kérdést, a válasz pedig mindig ugyanaz: nem. Szerettük a műsort, és szerettük volna, hogy befusson. Vagyok annyira öntelt, hogy már a legelején jónak gondoltam, de azt nem hittem volna, hogy népszerű is lehet.

Spencer Grammer: Egyetértek. Végtelenül hálás vagyok, ez a valaha volt legjobb munkám.

Mitől lett sikeres?

Chris Parnell: Őrült, kalandos elemek vegyülnek családi témákkal. A forgatókönyv és a párbeszédek nagyszerűek, a sorozat pedig borzasztóan vicces.

Sarah Chalke: Nem sok olyan sorozat van, amelyik ennyire […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/22/otodik-evad-exluziv-beszelgetes-rick-es-morty-alkotoi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rodolfóra emlékeznek a Várkert Bazárban

Rodolfóra emlékeznek a Várkert Bazárban

Zene+Bűvölet címmel Rodolfo születésének 110. évfordulóját cirkuszi mutatványokkal és zenével ünneplik augusztus 8-án a budapesti …