2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Évszakot vált az Ünnepi Könyvhét, idén szeptember másodikán indul

Hirdetés

Évszakot vált az Ünnepi Könyvhét, idén szeptember másodikán indul

Az elmúlt viharverte idők elvették tőlünk a kulturális ciklikusságot, amikor onnan tudtuk, hogy kitört a nyár, hogy az induló könyvhét jeléül felcsörömpölt a tűzoltőkocsi és felharsant a fanfár. Ilyenkorra időzítette íróóriás és rutinos fikciószerző, költőfejedelem és pályakezdő lírikus is aprócska kötetét vagy óriási művét.

A sajtónak – a 2017-ben elhunyt irodalomtörténész – a nagy hírű Tarján Tamás harangozta be mindig végeérhetetlen, ám befejezett körmondatokban a több száz megjelenő művet, amelyeket csodával határos módon elolvasott mind egy szálig. Nem szólva az emlékezetes könyvhétről 2016-ban, amit a Vörösmarty téren Esterházy Péter már nagyon betegen, de betegségében is irigylésre méltó isteni derűvel nyitott meg, mintegy utolsó nagy gesztussal adózva a számára az életet jelentő irodalomnak a kettészakadt Magyarországról beszélve, a maga fanyarságában, ironikusságában is arisztokratikus stílusában.

Mára a Covid-járvány után, a könyvesboltok bezárásával, a kisebb, családi kiadók tönkremenetelével, de pénz és erőforrások híján legalábbis tavaszi-nyári álomra szunnyadásával óriási szó, hogy két év után a Supka Géza-i kortárs irodalmi fesztivál folytatódik, újra könyvhét lesz, ezúttal a kilencvenkettedik, melyen 173 kiadó kínálja műveit. Az egyszerű halandó kiadóból ennek a töredékét se tudná felsorolni, bár ebben jócskán benne vannak a határon túli műhelyek is.

Hirdetés

Ahogy Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/08/30/evszakot-valt-az-unnepi-konyvhet-iden-szeptember-masodikan-indul/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ezt a kérdést sokan felteszik: A bűnöző bűnöző marad?

Ezt a kérdést sokan felteszik: A bűnöző bűnöző marad?

Sajnos (vagy nem sajnos) a megkönnyezést nem lehet megúszni, nekem legalábbis nem sikerült a Karlovy …