2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Évek óta nem készült ennyire furcsa, mégis életszerű musical

Hirdetés

Évek óta nem készült ennyire furcsa, mégis életszerű musical

Leos Carax legújabb filmje, az Annette két szupersztár, az Oscar-jelölt Adam Driver és az Oscar-díjas Marion Cotillard főszereplésével készült. A kritikusok szerint a musical az év egyik legkülönlegesebb filmélményét nyújtja, a cannes-i filmfesztiválon pedig bezsebelte a legjobb rendezésért járó díjat.

150

Fotó: Mozinet

A film már a legelső másodpercben bevonja a nézőket, hiszen annak ellenére hogy reklámnak vagy ajánlónak tűnik, a rendező élesben szólítja meg a közönséget. „Ne is lélegezzenek!” – szólítja fel a publikumot a hang. A forgatókönyvíró és zeneszerző testvérpár, Ron és Russell Mael – ismertebb nevükön a Sparks-duó – a stúdióban dolgozik, míg Carax és lánya, Nastya a keverőpult mögött áll.

Hirdetés

A szereplők és a stáb teljesen összemosódik, miközben dalolva kilépnek az utcára. Cotillard és Driver lassan felveszik a karakterüket: ők Ann Defrasnoux és Henry McHenry, az operaénekesnő és a (fekete)humorista, a modern köntösbe bújtatott Szépség és Szörnyeteg. A mesterkéltség és a valóság közötti határ már ebben a jelenetben kirajzolódik, és az egész filmre rányomja a bélyegét. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Mcx17MweRvs" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2021/11/19/evek-ota-nem-keszult-ennyire-furcsa-megis-eletszeru-musical/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Érkezik a várva várt új Sissi-sorozat

Érkezik a várva várt új Sissi-sorozat

Bő 65 évvel a Romy Schneider főszereplésével készült klasszikus filmtrilógia után új minisorozat meséli el …