2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Európa legélhetőbb városai közé szeretne kerülni Veszprém

Hirdetés

Európa legélhetőbb városai közé szeretne kerülni Veszprém

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nyitotta meg a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 eseménysorozatot Veszprémben január 21-én, szombaton. A miniszter úgy látja, ez a rendezvénysorozat arra is alkalmas, hogy megmutassuk, mennyire európai és mégis különleges ez a régió.  

A kultúra pénzt is hoz

A miniszter hangsúlyozta, hogy az eseménysorozat nem csupán kulturális programokat jelent a csaknem 200 ezer lakosú térségben:  

Szeretnénk felhívni arra a figyelmet, hogy a kreatívipar, a kultúra, a kulturális örökség gazdasági fejlődés motorjává válhat a régió gazdasági növekedésében. Erről szól a program révén megvalósuló regionális fejlesztés a Bakonytól a Balaton déli partjáig húzódó régióban Veszprém központtal.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere bevezetésül elmondta, hogy stratégai céljuk szerint 2030-ig Veszprém rákerül Európa legélhetőbb városainak húszas listájára a saját kategóriájában. Ehhez kiváló eszköz az EKF-program. A városvezető így fogalmazott:

Hirdetés

Ha élhetőségben, életminőségben szeretnének látványos előrelépést, akkor azt nem csak Veszprém közigazgatási határain belül kell megteremteni. Akkor leszünk sikeresek, ha a vidékünk is sikeres, és fordítva.

A környező három vármegye önkormányzata határozottan támogatta az elképzeléseket, és

ÖSSZESEN 116 ÖNKORMÁNYZAT DÖNTÖTT ÚGY, HOGY RÉSZT SZERETNÉNEK VENNI A PROGRAMBAN.

Négy év után is velünk van az összes partner.

A polgármester hangsúlyozta, hogy csak olyan beruházásokat, programokat indítottak el, melyek hosszú távon hasznot hajtanak pluszkiadások helyett.


Porga Gyula


7

Porga […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/21/europa-legelhetobb-varosai-koze-szeretne-kerulni-veszprem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dancsó Péter beleszállt Hajdú Péterbe

Dancsó Péter beleszállt Hajdú Péterbe

Fél éve szűnt meg Hajdú Péter Frizbi című műsora, amikor 2020 nyarán a Life TV …