2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Esküszöm, ez minden idők legélvezetesebb akciófilmje

Hirdetés

Esküszöm, ez minden idők legélvezetesebb akciófilmje

A John Wick első részének sokat köszönhetünk. A 2014-ben bemutatott akciófilm visszahozta, és újra felrakta a szórakoztatóipar térképére a Mátrix egykori sztárját, Keanu Reevest, valamint a westernek és a bosszúfilmek rajongóinak egyszerre kedvezve egy olyan franchise-t nyitott meg, amelynek az erőszakosságot, a szemkápráztató látványt és a szórakozási faktort tekintve nem volt épkézláb versenytársa.

Mindezt úgy, hogy a John Wicknek nagyon egyszerű alapkoncepciója van: egy megfáradt bérgyilkossal kezdődik az egész, akinek az elhunyt nejétől kapott kiskutyáját pár gengszter megöli, a kedvenc vintage sportkocsiját pedig meglovasítják. Ő meg elindul, hogy revansot vegyen a maffiózókon. Innen sikerült a kaszkadőrből lett filmrendezőnek, Chad Stahelskinek és az első három felvonás forgatókönyvét jegyző Derek Kolstadnak egy egész komoly kis univerzumot kiépítenie: titkos hotelekkel, egymással rivalizáló bérgyilkosos gittegyletekkel és egy csomó fejlövéssel megspékelve.

jw4-unit-211022-00964-r

Fotó: Murray Close / Lionsgate

Félreértés ne essék, ezt a filmsorozatot mindenki azért nézte mindig is, mert itt aztán a főhős odacsap az ellenségeinek: az első három John Wick-filmben Keanu Reeves bérgyilkosa 299 ember életét oltja ki összesen a vásznon, a szemeink előtt… erőteljesen hangsúlyozza tehát az alkotógárda, hogy egy könyörtelen gyilkológépről van szó. A nagy kérdés az volt számunkra, hogy vajon a március 23-ától a magyarországi mozikban is látható John Wick: 4. felvonásban is sikerül-e fenntartani a szédületes iramot, és a 169 perces játékidő ellenére egy szórakoztató, csavaros akciófilmet letenni az asztalra.

Hirdetés

Sikerült. Az új John Wick-film a franchise csúcspontja, egy, a tökéletességig csiszolt mestermunka. Abból a fajtából, ami egészen az utolsó jelenetéig pörög, és folyamatosan meg tudja lepni az embert.

A film története onnan indul, hogy Keanu Reeves bérgyilkosa most már nagyon szúrja a Felső Kör szemét, akik elhatározzák, hogy egy minden eddiginél nagyobb genyát eresztenek rá hősünkre, mégpedig Vincent de Gramont márki személyében, akit az Azban Pennywise-ként látott, de a netflixes Clarkban is megfordult, karakteres arcú Bill Skarsgard alakít. A John Wick: 4. felvonás főgonosza tényleg nem lacafacázik, a New York-i Continental Hotelnek szó szerint kirúgja az oldalát, a vezetőséget meneszti, így az előző filmekben sokat kellemetlenkedő Winston (Ian McShane), a szálloda tulajdonosa is pórul jár. Persze John Wickkel egyetemben, akit a jócskán megemelt vérdíja miatt minden eddiginél keményebben kezd el üldözni a bérgyilkos-társadalom.

<img id="kep_szerkfoto_image_48094338" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4809/48094/480943/48094338_ecfca582c53eceb86d2f349f512125b1_wm.jpg" loading="lazy" alt="JW4 Unit 210715 00159 R" data-image_width="727" data-image_height="485" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2023/03/24/john-wick-4-felvonas-mozi-akciofilm-keanu-reeves-neo-noir-western-kritika-ajanlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Petőfi néha reggelire is gulyást evett, annyira szerette

Mint tudjuk, az evésről beszélgetni legalább olyan jó, mint enni, és ha ehhez az irodalomból …