2020. augusztus 4., keddMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
2020.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 319,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Erdogan: a Hagia Szophia nyitva marad a nem muszlimok előtt

Erdogan: a Hagia Szophia nyitva marad a nem muszlimok előtt

“A nem-muszlimok előtt is nyitva fog állni a múzeumból mecsetté alakított isztambuli Hagia Szophia” – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök péntek este a nemzethez címzett televíziós beszédében.

A török elnök július 10-én döntött arról, hogy az ortodox kereszténység egykori főtemploma, az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított isztambuli Hagia Szophia ismét muszlim vallási funkciót kap, és mecsetté alakul. Mindez alig egy órával azután történt, hogy a török legfelsőbb közigazgatási bíróság a nemzetközi tiltakozás ellenére semmisnek minősítette azt az 1934. november 24-ei török minisztertanácsi döntést, amely a Hagia Szophia múzeummá alakításáról rendelkezett. 

Az államfő egyúttal jelezte: az előkészületek befejeztével az első muszlim közösségi imádkozást már július 24-én, pénteken, az előírt déli ima keretében tartják az épületben. Erdogan azt is bejelentette, hogy a világörökségi helyszín múzeumi minősítésének megszűnésével eltörlik a fizetős beléptetési rendszert.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2020/07/10/erdogan_a_hagia_szophia_nyitva_marad_a_nem_muszlimok_elott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Andrew Lloyd Webber: Nevetséges lett a Macskák filmes változata

A Macskák című musical zeneszerzője a Sunday Timesnak nem éppen elismerően nyilatkozott a darab filmes …