2020. november 26., csütörtökMa Virág napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.11.26. Virág Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Erdei Zsoltot kiütötték a konyhában

Hirdetés

Erdei Zsoltot kiütötték a konyhában

Celeb vagyok, tudnom kellene főzni? Akár ez is lehetne a címe A konyhafőnök VIP című műsornak, és a válasz adott: miért is kellene tudnia. Ha azonban megnézzük a műsort, kiderül, hogy bizony, tudnia kellene, nem is kicsit, hanem úton a Michelin-csillagos ég felé, és aki hibázik, mert alulsüt valamit, vagy túlfőz bármit, azt kivágják a konyhából, mehet isten hírével.

Pontosabban a műsor hírével.

Hirdetés

Mert az addig rendben is volna, hogy a műsorban két Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos és Rácz Jenő okít, tanít és kér számon, és Fördős Zé gasztroblogger is remek szakértelemmel navigál a séfek és a versenyzők között,

de az komoly dilemmát okoz nézőnek és celebnek egyaránt, hogy egy énekesnek, egy színésznek vagy egy bunyósnak valóban illenék-e tudnia azt, hogyan főzzön meg egy rákot, miként szedje le a páncélt a húsról.

És különben is, honnan a csudából kellene tudnia azt, hogy mit jelent a sous vide, a mártásredukálás vagy a legírozás – s főként azt, hogyan kell ezt a műveletet végrehajtani.

200813 TUL 1226

Fotó: Tulok András / Sajtóklub / RTL KLUB

A műsor, persze, ettől érdekes. Mert nem, bizony mindezt nem kell tudni, ám ha egy celeb mégis brillírozik, akkor a néző, otthon ülve a képernyő előtt, összecsapja a tenyerét, és halkan felsikkant a boldogságtól:

  • lám, a celeb még ezt is tudja, nem csak Shakespeare tolmácsolásában zseni,
  • lám, még ezt is kisüti, nem csupán az aranyérme ropogós,
  • lám, olyan szépen tálal halat, hogy talán még őt magát sem lehet szebben fotózni, mint azt a báránybordát, amit amit a következő körben a séfek elé visz.

Meg különben is, ha mindez egy celebnek is megy, akkor talán a nézőnek is sikerül a konyhában. Azt ugyan nem tudja, honnan a csudából […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/gasztro/2020/11/13/erdei_zsoltot_kiutottek_a_konyhaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghosszabbította több kulturális intézményvezető megbízatását a főpolgármester

Meghosszabbította több kulturális intézményvezető megbízatását a főpolgármester

Máté Gábor a budapesti Katona József Színházat, Kováts Adél pedig a Radnóti Miklós Színházat igazgathatja …