2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Éneklő krokodilok a szivárvány alatt és Budapest felett

Hirdetés

Éneklő krokodilok a szivárvány alatt és Budapest felett

A kicsiny tó partján 12 krokodil énekelt. Hangjuk egyszerre volt érzelmes és lágy, máskor komoly és gondolatébresztő. Az óceánon át értek el hozzánk, miután tucatnyi országot és kontinenst bejártak. Ők a The Harvard Krokodiloes, a nagy múltú Harvard egyetem férfi a capella kórusa.

A csapatot 1964-ben alapították. Az aktuális tagok mindig az éppen ott tanuló hallgatókból kerülnek ki, így a kórus folyamatos vérfrissítést kap. Két nap alatt nyolc fellépést tűztek ki Budapesten, és a viharos idő ellenére is olyan helyeken tudtak énekelni, mint a Zene Háza, vagy az Aranybástya.

Meghívást kaptunk a srácok vasárnap esti fellépésére, kíváncsiságtól vezérelve indultunk el megnézni, hogy mit is tudnak ezek a krokodilok. Ahogy a macskaköves úton haladtunk felfelé a Vár irányába, a Csónak utca végénél az erőd lábához értünk. Innen egy szűk lépcsősor mutatta az irányt az elénk magasodó kőfalak között. Egyik oldalról a bástya, másikról a várfal adta az árnyékot, balra egy fogadó nyílt. Kedves hangon köszöntöttek minket, megkaptuk a kis névtábláink, majd kivezettek a teraszra, ahol egy díszkút partján találtuk magunkat. Elénk tárult Budapest látképe, a város pedig fényárban úszott.

18 országhoz végtelen energia

Épp csak felmértük a terepet, mikor két szmokingos fiatalember lépett elénk. Finom mosollyal, angolul köszöntöttek minket. Ők voltak Gregor Kossmann és Ian Hayes, a The Harvard Krokodiloes tagjai, akikkel néhány mondatot beszélgettünk.

Hirdetés

Voltatok már korábban Budapesten?

Ian: Még nem jártam Magyarországon, de a csapat már többször is volt itt, ha jól emlékszem legutoljára 2017-ben.

Mi a véleményetek a városról?

Gregor: Az építészet és a hangulat is lenyűgöző, azonnal magával ragadt. Nagyon szeretek itt lenni.

Rengeteg helyen jártatok már a világban. Melyik volt számotokra a legemlékezetesebb?

Ian: Nagyon nehéz kedvencet választani. Ez a tizennyolcadik ország, ahol járunk. Személy szerint nekem Németország volt a favorit. Van ott egy kapcsolattartónk, akivel a kórus 34 éve dolgozik együtt. Az ő családjával töltöttünk némi időt, mialatt több különleges fellépésünk is volt.

Két nap alatt nyolc tervezett fellépésetek van Budapesten, de az eső többször közbeszólt. Hogy értékelitek az eddigi koncerteket?

Ian: Volt tegnap egy fellépésünk a Zene Házában, remekül ment. 100-150 ember jelent meg, mind nagyon élvezték. Ma csináltunk egy rövid előadást a parlamentnél, az is fantasztikus volt. Számomra pozitívak az eddigiek.

Ian Hayes és Gregor Kossmann

Ian Hayes és Gregor Kossmann

Fotó: Szabó Réka / Index

Gregor: Az időjárási […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/04/harvard-the-harvard-krokodiloes-zene-haza-budai-var-parlament/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat nyertesei

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat nyertesei

A művészeti pályázat célja az volt, hogy az 1. kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét …