2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Énekelt szovjet katonákkal és francia elnöknek is

Hirdetés

Énekelt szovjet katonákkal és francia elnöknek is

Mit számít a reményét vesztett szív, amikor az örömről kell énekelni, mondta egyszer Mireille Mathieu. Ez nagyjából mindent elmond a sanzon műfajának egyik leghíresebb énekes nagykövetéről. Sokan mondták róla azt, hogy Edith Piaf, a Kis Veréb legtehetségesebb utódja, márpedig a Piaf-jelenséget nem egyszerű túlszárnyalni.

Neki sikerült. Mireille Mathieu olyannyira önálló jelenséggé és művésszé vált a sanzon, az örökzöldek zsánerében, hogy szinte hihetetlenül távoli időkből repíti a jelenbe a hetvenes-nyolcvanas évek világát a múlt századból.

Már az is ámultba ejtő, hogy Mireille Mathieu-nek Edith Piaf nem csupán példaképe volt, de műfaji tanára is. S bár Piaf 1963-ban csatlakozott az égi kórusok társaságához, Mireille Mathieu első albuma pedig 1966-ban jelent meg, Avignon szülöttje (1946. július 22.) bebizonyította, hogy a zenei világot fenekestül felforgathatja a beat, a rock, a blues, a pop és valahány műfaj a naptárban, de

a sanzon, a francia, a szívhez szóló, a zsigerből érkező, a bőr alá hatoló, fájdalmasan és reménytelenül édes és bús: örök.

Hirdetés

Ha valaki egyszer látta is őt színpadon, vagy csak csukott szemmel hallgatta énekelni, azonnal megérti, miért hasonlították őt Piafhoz – miközben önmagát, leszámítva termetét, szinte semmiben nem hasonlítja Piafhoz.

Pályafutása egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/21/enekelt-szovjet-katonakkal-es-francia-elnoknek-is/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Váradi Józseffel kóstoljuk a díjnyertes borait

Váradi Józseffel kóstoljuk a díjnyertes borait

A Juliet Victor Winery egy Platinum- és két Gold-elismeréssel tért haza a Decanter World Wine Award …