2023. január 30., hétfőMa Martina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.01.30. Martina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Eltörölték a férfi és női kategóriákat egy brit díjátadón, majd csak férfiakat jelöltek az év előadójának

Hirdetés

Eltörölték a férfi és női kategóriákat egy brit díjátadón, majd csak férfiakat jelöltek az év előadójának

Egyetlen női előadó sem szerepel a 2023-as Brit Awardson az év előadója kategóriájában. Tavaly éppen az esélyegyenlőségre hivatkozva szüntették meg a női és férfi kategóriákat, hogy nemtől függetlenül díjazhassák az előadóművészeket. Az idei év előadója cím várományosai azonban mind férfiak: Stormzy, Harry Styles, George Ezra, Fred Again és Central Cee indul a mezőnyben.

A The Telegraph cikke szerint az év albuma kategóriában is a férfi előadók dominálnak, a jelöltek között ugyanis csak egy, Wet Leg névre hallgató zenekar verseng női formációként. A legjobb nemzetközi előadó kategóriában viszont már más a helyzet, ugyanis ott három nő, Beyoncé, Lizzo és Taylor Swift is versenybe szállt a címért.

A Brit Awards 2022-ben jelentette be, hogy eltörli a női és férfi kategóriákat, a hír azonban nagy port kavart. A döntés egyik legnagyobb kritikusa Nadine Dorries akkori kulturális miniszter volt, aki akkor aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a női előadók nem lesznek igazságosan képviselve ezután a díjátadókon, mivel a múltban az irodalmi és egyéb díjakat is többségében férfiak nyerték.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/01/15/brit-awards-jeloltek-ev-eloadoja-harry-styles-george-ezra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A járvány miatt akarták megölni a tinilányokat

A járvány miatt akarták megölni a tinilányokat

Nem kellett sokat várnunk, hogy egyre több film a pandémia időszakába helyezze el történetét. Az …