2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Elhunyt bábkészítő mestere emlékére alapított díjat a Budapesti Bábszínház

Hirdetés

Elhunyt bábkészítő mestere emlékére alapított díjat a Budapesti Bábszínház

Ezentúl a színpadon kívüli munkát is elismeri a Budapest Bábszínház. A Lellei Pál-díjjal a teátrum az idén, 81 éves korában elhunyt bábkészítő mesternek állít emléket. Lellei Pál dolgozott az Állami Bábszínházban (ez ma Budapest Bábszínház), oktatott Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és ő a Bábkészítés című alapmű szerzője. 

Halálakor a színház így búcsúzott bábkészítő mesterétől:

Több, mint húsz évig alkotott a színházunk mechanikai műhelyében. Mindent tudott a bábról, szenvedélyesen kísérletezett, tanított, alkotott, és nem ismert lehetetlent. Már életében legendává lett: kezei között születettek meg olyan emblematikus bábok, mint Pinokkió, A dzsungel könyve Mauglija, a Sétikáló előadás trükkös mechanikájú Tündére, a Faust finom mozgású marionettjei, valamint az elmúlt évtizedek számos meghatározó figurája.

BB evzaro 20202021 EA-24

Hirdetés

Fotó: Éltető Anna / Budapest Bábszínház

A társulat az első Lellei Pál-díjat Megyes József Tamásnénak, a teátrum gazdasági osztályának munkatársának ítélte oda. A Budapest Bábszínház igazgatója a Havas–B. Kiss-díjat idén Barna Zsombor bábszínésznek, a Kovács József-díjat  pedig Tihanyi Attilának, a hangtár vezetőjének adta át Ellinger Edina. 

A 2021/2022-es évadban több premierrel jelentkezik a Budapest Bábszínház, ami azért is fontos, mert a társulat évadzáró közleményéből az derül ki, hogy a 2020/2021-es évadon érezhető volt a pandémia hatása: a művészek 65 alkalommal játszottak közönség előtt, az előadásokat 9528 néző látta.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/06/29/elhunyt-babkeszito-mestere-emlekere-alapitott-dijat-a-budapesti-babszinhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Netflix kontra ultraortodox zsidóság

Netflix kontra ultraortodox zsidóság

Úgy tűnik, a Netflix rákapott az ultraortodox zsidók életét bemutató sorozatok gyártására. Ezzel semmi baj …