2024. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2024.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Élhetünk-e ötven fölött is az éjszaka közepében?

Hirdetés

Élhetünk-e ötven fölött is az éjszaka közepében?

Vannak, akik akkor is a középpontban szeretnének maradni az éjszakában, ha már elmúltak ötvenévesek. Például a Dj-k. Mások csak akkor vannak fenn éjjel, ha a prosztatájuk miatt sűrűn járnak WC-re. Nem végeztük el Moby egészségügyi állapotfelmérését, erről nem tudunk referálni, de az biztos: készített egy új albumot Always Centered At Night címmel, ami erősen utal arra, hogy az éjjeleken még mindig a középpontban van.

Ehhez képest új lemezén kizárólag vendégénekesek vannak a centrumban, ő maga nem énekel. De Moby most nemcsak ezért érdekes, hanem azért is, mert 25 éve, 1999-ben jelent meg a Play, amelynek minden dala sláger lett.

A kör közepén állok

Közismert, hogy a Play összes felvételét hallhattuk reklámokban, illetve a dalok feltűntek a 2000 körüli menő filmek soundtrackjein is, kijelenthetjük tehát, hogy a popkultúra egyik legnagyobb hatású albumáról van szó. Az ünneplés kellős közepén az a nagy kérdés, hogy vajon az Always Centered At Night is hasonlóan sikeres lesz-e.

Hirdetés

Az mindenesetre szimpatikus gesztusa volt, hogy nem A-listás sztárokat hívott meg vendégszerepelni, ami egyébként a nagypályán szokás (lásd pl. Coldplay), hanem kevésbé ismert, ám kimondottan karakteres hangú előadókat.

Nem hallott Benjamin Zephaniahról? Sebaj! Hallgassa meg a Where Is Your Pride? című dalt!

Lányok nélkül soha

Nem ismerős Gaidaa neve? Máris itt van a Transit című felvétel! És szép sorban megismerhetünk tizenhárom előadót, és a hozzájuk rendelt ugyanennyi Moby-felvételt, és ez mindenkinek jó, legfőképpen a produkciónak. Arról nem beszélve, hogy Mobynak nem kellett énekelnie, így jobban ki tudott teljesedni a hangszerelésben, újragondolva mindazt, amit a jazzről, az ambientinfúzióktól, az R&B-ről, vagy éppen a house-ról gondoltunk.

Az albumnak van néhány magaslati pontja, ott van például […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/06/27/elhetunk-e-otven-folott-is-az-ejszaka-kozepeben-/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A rendezvény, ahol a nők gyógyulnak, miközben a férfiak menekülőre fogják

CrimeCon az a hely, ahol a tragédia szórakozás, legalábbis egyeseknek. Másoknak sokkal inkább a traumák …