2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Élete legnagyobb koncertjét adta Madonna 1,6 millió rajongó előtt

Hirdetés

Élete legnagyobb koncertjét adta Madonna 1,6 millió rajongó előtt

Madonna szombat este ingyenes koncertet adott a Copacabana strandon, Rio de Janeiro hatalmas homokos partszakaszát hatalmas táncparketté változtatva, ahol rajongók sokasága nyüzsgött. Ez volt az utolsó koncertje a The Celebration Tournak, az első retrospektív koncertsorozatának, amely októberben kezdődött Londonban – számolt be az ITV.

A pop királynője az 1998-as Nothing Really Matters című slágerével kezdte a műsort, amire hatalmas éljenzés tört ki a zsongó, szorosan összezsúfolt, kordonokhoz szorított tömegből. Mások házibulit tartottak a tengerpartra néző, fényesen kivilágított lakásokban és szállodákban. Helikopterek és drónok repültek a fejük felett, a parton horgonyzó motorcsónakok és vitorlások pedig megtöltötték az öblöt.

Itt vagyunk a világ legszebb helyén, ez a hely varázslatos

Hirdetés

– mondta a 65 éves Madonna a tömegnek az óceánra, a hegyekre és a város fölé magasodó Megváltó Krisztus-szoborra mutatva. 

Madonna előadta klasszikus slágereit, köztük a Like A Virgint és a Hung Upot. A Like A Prayer bevezetőjeként a fejét teljesen fekete köpenybe burkolta, kezében rózsafüzért szorongatott. A sztár érzelmes tisztelgéssel adózott az AIDS miatt elvesztettek előtt, amikor elénekelte a Live to Tell című dalt, miközben fekete-fehér fotók villantak fel mögötte a betegségben elhunyt emberekről.

.@Madonna makes history in Rio tonight marking the largest ever standalone concert for any artist, with over 1.6 million fans attending as she closes The Celebration Tour! pic.twitter.com/czryOx2q6i

— Live Nation (@LiveNation) May 5, 2024

Rio napokig készült a koncertre

Becslések szerint 1,6 millió ember vett részt a show-n – jelentette a G1 a riói városháza turisztikai ügynökségére hivatkozva. Ez több mint tízszerese Madonna 1987-es párizsi, Parc des Sceaux-ban tartott koncertje 130 ezres látogatói rekordjának. Madonna hivatalos honlapja a négy évtizedes karrierje eddigi legnagyobb show-jaként emlegette a mostani koncertet, amely a Live Nation (szervezőcég) szerint a világ legnagyobb önálló koncertje volt.

Az elmúlt napokban érezhető volt a pezsgés. A rajongók az impozáns, tengerparti Copacabana Palace szálloda előtt tolongtak, ahol Madonna megszállt, abban a reményben, hogy megpillanthatják a popsztárt. A szálloda előtt felállított színpad előtt már a soundcheck (beállás) alatt a homokban táncoltak.

A rajongók zsúfolásig megtöltik a Copacabana strandot, hogy megnézzék Madonna hatalmas ingyenes koncertjét, amellyel lezárja a The Celebration Tourt 2024. május 4-én Rio de Janeiróban

A rajongók zsúfolásig megtöltik a Copacabana strandot, hogy megnézzék Madonna hatalmas ingyenes koncertjét, amellyel lezárja a The Celebration Tourt 2024. május 4-én Rio de Janeiróban

Fotó: Buda Mendes / Getty Images Hungary

Szombat délben a rajongók már a szálloda előtt tolongtak. Egy fehér szakállas férfi egy táblát vitt, amelyen az állt: „Üdvözöllek, Madonna, te vagy a legjobb, szeretlek”. Az erkélyekről „Madonna” feliratú zászlók lógtak le, amelyek hátterében a Copacabana ikonikus, fekete-fehér hullámos járdamintája volt látható. A terület tele volt utcai árusokkal és tematikus pólóba öltözött koncertlátogatókkal, akik a tűző napon izzadtak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/05/madonna-rio-de-janeiro-copacabana-pop-zene-koncert-rekord/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb három évre megválasztották a Szépírók Társaságának elnökségét

A Szépírók Társasága 2024. május 18-án tartotta közgyűlését, amely újabb három évre bizalmat szavazott a …