2024. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Eladó Törőcsik Mari egykori festménye

Hirdetés

Eladó Törőcsik Mari egykori festménye

Május 17-én tartja 72. tavaszi árverését a Virág Judit Galéria, amely számos különlegességet tartogat a gyűjtők számára. Törőcsik Mari és Maár Gyula nappalijának falát díszítette az a Mednyánszky László-tájkép, amely most 12 millió forintos kikiáltási árról várja a liciteket. Az olajfestmény a tájábrázolások mesterének számító festőóriás egyik különleges hangulatú, monumentális alkotása.

Mednyanszky Torocsik Maar másolat

Fotó: Virág Judit Galéria

Törőcsik Mari és Maár Gyula 1972-ben házasodtak össze, és a Kossuth-díjas rendező haláláig, 2013-ig éltek együtt. A művész házaspár sokat dolgozott együtt, legnagyobb közös sikerük az 1976-os Déryné, hol van? című film, amit Maár írt és rendezett, és amelyért Törőcsik elnyerte a legjobb színésznőnek járó Arany Pálmát a cannes-i filmfesztiválon. Törőcsik Mari 2021-ben hunyt el.

A film és a show business világa az aukció egy másik festményének történetében is fontos szerepet kap. Tihanyi Lajos Hegyes táj (1911) című képe a siket festőzseni egyik kedvence volt. Tihanyi a számára legkedvesebb alkotásoktól csak nehezen, hosszas unszolásnak engedve és magas áron tudott megválni. A kedvenc műveket akár évtizedeken keresztül is futtatta a különböző tárlatokon.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/10/elado-torocsik-mari-egykori-festmenye/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Chris Pratt megsérült legújabb filmje forgatása közben

Chris Pratt számára nehezen indult legújabb filmje, ugyanis bokasérülést szenvedett forgatás közben – írja a Deadline. …