2021. szeptember 27., hétfőMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 306,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Eladó egy titkos sziget, amely volt már náciké és drogbáróké is

Hirdetés

Eladó egy titkos sziget, amely volt már náciké és drogbáróké is

A bohém, kicsapongó életéről ismert, Magyarországot négy alkalommal is felkereső VIII. Edward élete talán mindenkinek ismerős lehet a „Király beszéde” című filmből. A walesi herceg apja halála után, 1936. január 20-án lett az Egyesült Királyság és a brit domíniumok királya, valamint India császára. Öntörvényű uralkodóként nem nagyon foglalkozott az udvari protokollal és a hivatali előírásokkal, amelyet jól szemléltetett, hogy beiktatása után néhány hónappal megkérte a kezét a kétszer elvált, polgári származású, ráadásul amerikai állampolgárságú Wallis Simpson asszonynak is, akit az anglikán egyház vallási konvenciói szerint nem vehetett volna el.

Bár a kapcsolatot az évszázad szerelmének festették le a korabeli lapok, a románc nem volt felhőtlen. Az első probléma abból adódott, hogy a világ legvonzóbb fiatalemberének lefestett, nagy nőcsábászként ismert Edward sohasem tudta kielégíteni a nőket. Az uralkodó félrekezelt gyermekkori mumpsza miatt ráadásul terméketlen is volt. 

Ezen az apró zökkenőn úgy lépett túl Wallis Simpson, hogy naponta alkalmazta kedvesén a kínai borbélyházakban 1924-ben személyesen átélt és elsajátított sanghaji aktus technikáját, amely hosszabb ideig tartó erekciót eredményezett az uralkodónál.

Hirdetés

Erről az ázsiai országban megtanult szexuális trükkről „Az én Lótusz évem” című bekezdés alatt számolt be a feslett erkölcsű asszony a naplójában. A Scotland Yard nyomozóinak feljegyzései szerint Edwardot annyira lenyűgözte kedvesének fürge ujjai, hogy 110 ezer font (ma nagyjából 2,5 milliárd forint) értékben vásárolt neki hálából ékszereket. Igen ám, de VIII. Edward az elnyújtott erekcióval sem tudta a csúcsra juttatni szerelmét, így a körberajongott Wallisnak további szeretőket kellett tartania ura mellett.

Darby-szigetek

Darby-szigetek

Fotó: Google Maps

Az egyik ilyen vágylovag személyesen Joachim von Ribbentrop gróf volt, aki 1936-tól két évvel későbbi külügyminiszteri kinevezéséig a Harmadik Birodalom londoni nagyköveteként kényeztette kétheti rendszerességgel az amerikai asszonyt. Persze nem humánumból, hanem 

Adolf Hitler kifejezett utasítására, hiszen a náci ügynökként is tevékeny amerikai nő által tudták Berlin igényeinek megfelelően befolyásolni az angol királyt, aki egyébként születésétől fogva hitt a felsőbbrendű faj egyeduralmában.

Erre utal, hogy Edward még walesi herceg korában élete végéig tartó szoros barátságot alakított ki a Brit Fasiszták Uniója (BUF) vezetőjével, Sir Oswald Mosley báróval. Érdekes adalék király életéhez Albert von Mensdorff-Pouilly-Dietrichstein gróf, az Osztrák-Magyar Monarchia korábbi londoni nagykövetének Berlinnek ez időtájt küldött távirata is, miszerint 

Edward a nemzetiszocializmusban látja a kommunizmus előretörésének gátját, így szívesen az élére állna egy német-brit katonai-politikai-gazdasági szövetség létrejöttének is.

Edward király, angol király, léptet faló lován

A király egyre nagyobb nemzetbiztonsági tényezőnek számított. Ennek megfelelően, amikor Edward 1936. július 16-án ellovagolt a Buckingham-palota mellett, akkor Jerome Bannigan, vagy más néven George McMahon elővett a kabátjából egy rongyba burkolt pisztolyt, hogy lelőhesse a nácibarát uralkodót, de Gordon Dick segédrendőr még azelőtt legyűrte a gyilkosságra készülődő merénylőt, hogy az elsüthette fegyverét.

A tárgyaláson az ír férfi azt állította, hogy az egész akciót az angol katonai hírszerzés, az MI5 szervezte meg, ám a bíróság nem fogadta el a hazafi magyarázatát, egy év börtönbüntetésre ítélték.

Ma már sok történész vélekedik Banniganhoz hasonlóan, hogy a merénylet mögött a kormány és a brit királyi udvar állhatott. Az igazság persze csak akkor fog kiderülni, ha London feloldja és kutathatóvá teszi a mai napig titkosított dokumentumokat.

Az alkotmányos válság elkerülése és a lángoló szerelem miatt a király 1936. december 11-én lemondott a trónról, utódjául legidősebb öccsét, dadogós Albertet javasolta, aki VI. György néven kezdte el uralkodását a brit domíniumok felett. Edward összesen 326 napig volt Nagy-Britannia királya, megkoronázására a fenti polémiák miatt nem került sor.

VIII. Eduárd király és Wallis Simpson mediterrán vakációjukon 1936-ban

VIII. Eduárd király és Wallis Simpson mediterrán vakációjukon 1936-ban

Fotó: Universal History Archive / Getty Images Hungary

Persze nyilván más lenne a kislány fekvése, ha előkerülnének olyan hiteles titkos dokumentumok is, amelyek

Wallis Simpson korábbi két férjének (Earl Winfield Spencer Junior és Ernest Aldrich Simpson) német meggyilkolásáról, vagy pont elbénázott angol-amerikai védelméről szólnának, hiszen csak ez a két férfi választotta el az amerikai nőt és Edwardot, hogy életük végéig a brit világbirodalom nácibarát urai lehessenek.

A herceggé visszaléptetett Edward 1937. június 3-án vette el feleségül az Abwehr titkos ügynökeként is ismert Wallis Simpsont a franciaországi Tours melletti Château de Candé kastélyban, amelyen öccse, „a mocskos szájú Bertie” parancsára a királyi család egyetlenegy tagja sem vehetett részt.  

Mivel borzalmasan dadogós testvére engedélye nélkül Edward nem térhetett vissza Nagy-Britanniába se, így franciaországi otthonából 1937 októberében a brit kormány tanácsa ellenére a Harmadik Birodalomba látogatott, hogy Obersalzbergben személyesen fogadhassa Hitler gratulációit és jókívánságait. A náci tisztelgést is végrehajtó brit herceggel sokat foglalkoztak a német újságok. Egyes történészek úgy vélik, hogy a németek világháborús győzelme esetén Edward lett volna ismét a nemzetiszocialistává átalakult Nagy-Britannia régi-új uralkodója, kvázi Hitler angliai alkirálya.

Egy náci herceg tündöklése és bukása

Tetézte a problémákat, hogy Julius von Zech-Burkersroda gróf, Németország hágai nagykövete 1940 februárjában azt állította, hogy személyesen a windsori herceg árulta el a német hadvezetésnek a szövetségesek belgiumi védelmi terveit, amelyet a herceg kategorikusan tagadott. Szintén ebben az évben fejezte ki csodálatát Edward a német társadalom gyökeres átszervezéséről, amelyet mintaként állított be Nagy-Britannia politikai elitjének is. Franciaország megszállásakor személyesen kérte meg a Wehrmacht helyi parancsnokát, hogy fegyveresekkel őrizzék párizsi és tengerparti házait. 1941-ben interjút adott az amerikai Liberty újságnak is, amelyben azt állította, hogy 

csak Hitler lehet a megfelelő és logikus választás a német népnek 

és szerinte az amerikai elnöknek kellett volna közvetítenie a békekötés aláírásához. A herceg később tiltakozott, hogy szavait félremagyarázták. A náci ügynökként is tevékeny felesége sem maradt el a sommás nyilatkozatoktól. Anglia bombázásakor a hercegné 1940 májusában ugyanis közönyösen csak annyit mondott egy amerikai újságírónak, hogy,

nem mondhatnám, hogy sajnálom a brit népet.

A Wehrmacht európai előrenyomulásakor a windsori herceg először a dél-franciaországi Biarritz üdülővárosba, majd 1940 júniusában Spanyolországba, később pedig Portugáliába utazott. Lisszabonban egy bankárnál, Ricardo de Espírito Santónál lakott, ahol az Abwehr egyik titkos ügynöke, Walter Schellenberg megpróbálta rávenni, hogy térjen vissza a németbarát Spanyolországba, ám időközben befutott Winston Churchill miniszterelnök távirata is, miszerint ha a herceg nem utazik el azonnal a brit birodalom valamelyik területére, akkor hadbíróság elé állíttatja. 

A németek már Edward elrablását tervezték, amikor a brit kormány gyorsan kinevezte a herceget a több mint 300 szigetből álló Bahama-szigetek kormányzójává, hogy Európától minél messzebb legyen.

<img id="kep_szerkfoto_image_39529691" src="https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3952/39529/395296/39529691_aab2b40d32d060a87011cf1be3c1bcf8_wm.jpg" alt="A herceg és hercegné Hitler hegyi birtokán Berchtesgadenben, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/jardasziget/2021/08/26/elado-egy-florida-melletti-titkos-naci-katonai-sziget/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Lyon, az „örök város” – hazatérés

Igen, tudom, hogy ez Róma állandó jelzője, de mit tegyek, ha nekem ez is igaz? …