2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Együttműködési megállapodást kötött a KIM és az MMA

Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a KIM és az MMA

Csák János kulturális és innovációs miniszter az MMA székházában, a Pesti Vigadóban tartott nyitórendezvényen kiemelte: a magyar kulturális nemzetközi intézményhálózat soha nem volt olyan erős, mint ma.

Mint mondta, az intézetek feladata, hogy képesek legyenek megfogalmazni a magyar kultúrát úgy, hogy azt egy nyolcéves gyerek, egy politikus vagy egy üzletember is megértse.

A miniszter az identitás fontosságát hangsúlyozta, mely szerinte akkor ér valamit, ha azt átfordítjuk önrendelkezésre, majd proaktivitásra, cselekvésre.

Hirdetés

A miniszter – Klebelsberg székfoglalóját idézve – hangsúlyozta, hogy egy lehetőségünk van, a kultúránk fejlesztése, amelynek alapja a kultúrkiválóság és a kulturális akadálymentesítés. Egyetlen magyart sem hagyhatunk el, minden gyereket meg kell szólítanunk, akkor lesz a magyar kultúra együtt erős – mondta Csák János.

Ha a gyorsan változó világban nem leszünk képesek arra, hogy a kultúrában innovációkat hozzunk létre, akkor nem lesz magyar jövő – fogalmazott a miniszter, kiemelve: a kultúra innovációjára van szükség, ahhoz pedig az szükséges, hogy mindenütt elterjesszük az innovációs kultúrát.

Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke elmondta: az MMA 2011-es köztestületté válását követően rövid időn belül kialakította nemzetközi stratégiáját, és programok hosszú sorát valósította meg. Számos külföldi művészeti akadémiával és kulturális intézettel vette fel a kapcsolatot, emellett több mint negyven, határon túli művészeti szervezettel, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/07/06/egyuttmukodesi-megallapodast-kotott-a-kim-es-az-mma/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Disney+ elhozta nekünk az év legaranyosabb sorozatát

A Disney+ elhozta nekünk az év legaranyosabb sorozatát

Jó hosszú ideig kellett rá várni, hogy a Marvel egyik legkedveltebb szuperhőse saját kalandot kapjon, …