2021. augusztus 3., keddMa Hermina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.03. Hermina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Együtt érez a magyarokkal az Oscar-díjas színésznő

Hirdetés

Együtt érez a magyarokkal az Oscar-díjas színésznő

Tilda Swinton együtt érez a magyarokkal, de szerinte fontos és elengedhetetlen felszólalni az LMBTQ-embereket megbélyegző törvény ellen. Az Oscar-díjas színésznő a Magyar Narancs e heti számában nyilatkozott a nagy vitákat kiváltó törvényről. 

A színésznő – aki olyan filmekben szerepelt, mint a Narnia krónikái, a Doctor Strange vagy éppen a Michael Clayton – a magyar országgyűlés által nemrég elfogadott pedofiltörvényt a Margarat Thatcher által bevezetett, 1988 és 2003 között érvényben lévő 28-as cikkelyhez hasonlította, amely Nagy-Britanniában megtiltotta a „homoszexualitás népszerűsítését”.

A helyzetük elszomorítóan hasonló azokhoz a csatákhoz, amiket mi vívtunk a kilencvenes évek elején a 28-as cikkely és a homoszexuális életmód elnyomása ellen. Amikor homoszexuális életmódot mondok, a Thatcher-kormány megbélyegző kifejezését használom.

– fogalmazott a lapnak Tilda Swinton. 

Hirdetés

A színésznő szerint Magyarországon most ugyanazzal a helyzettel állnak szemben az LMBTQ-közösség tagjai, ezért is tartja fontosnak, hogy beszéljenek erről a kérdésről. Hozzátette:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/07/15/tilda-swinton-pedofiltorveny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fizetésemelést ígér L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

Fizetésemelést ígér L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

Hétfő délelőtt prof. dr. Kásler Miklós miniszter úrnál jártam, aki 2021. július 31-i hatállyal kinevezett …