2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egy szörnyű sorsú nő, aki miatt Jézus csak mellékszereplő

Hirdetés

Egy szörnyű sorsú nő, aki miatt Jézus csak mellékszereplő

Sue Monk Kidd nagy fába vágta a fejszéjét, amikor olyan regény írásába kezdett, amely Jézus Bibliából ismert életútját alakítja át, és bővíti ki új részletekkel. Például azzal, hogy egy Ana nevű feleséget ad neki. A Vágyak könyve a tinédzserként megismert, gazdag környezetben nevelkedő Ana körül forog. Ez tehát nem egy Jézus-regény, sokkal inkább a korabeli női sorsokat bemutató olvasmány, amelyet Jézus „ad el″.

Názáreti Jézus személyét merész vállalkozás „lefokozni” vagy megmásítani, az írónő ennek ellenére nem félt mellékszereplővé tenni a kereszténység központi alakját:

Hirdetés

a 14 esztendős galileai lány, Ana szemén keresztül jelenik meg a könyvben. A kamaszlány sorsa brutális, de sokban nem különbözik a korabeli nők életétől. A nőket még akkor is elhallgattatta a patriarchális társadalom, amikor nyilvánvalóan bántódásuk esett, vagy nekik volt igazuk. 

A szókimondó, tanulni vágyó, a nők társadalmi helyzetét kifogásoló Anát gazdag családja sem kíméli, rangja nem jelent előnyt számára a boldogulásban. Szülei és rokonai ambivalens érzéseket táplálnak iránta, ez pedig fordítva is igaz. Leginkább […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/09/jezus-felesege-a-feminista-kamaszlany-kalvariaja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Áll a kislány a nappaliban, énekel, az anyja közben unottan cigarettázik. Alig bírja kivárni, hogy …