2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egy sajtos szendvicsért vettek egy képet, ami ma tízmillió forintot ér

Hirdetés

Egy sajtos szendvicsért vettek egy képet, ami ma tízmillió forintot ér

Ismerős a történet, amikor az első férfi, aki kriptovalutás vásárlásra adta a fejét, tízezer bitcoint fizetett két darab pizzáért? Belegondolva, hogy ma egy darab bitcoin 12 millió forint fölött van, igencsak fájhat a feje.

Most egy újabb túlfizetett gyorskaja története futott végig a világon, ugyanis ötven évvel ezelőtt egy étteremben egy vendég olyan festménnyel fizetett ki egy sajtos szendvicset, amit most tízmillió forint értékben értékesíthetnek – jelent meg a történet a The Guardian oldalán.

Irene Demas és férje, Tony az 1970-es években Ontario államban működő kis éttermük konyháján dolgoztak. Irene visszaemlékezve erre az időre úgy fogalmazott, hogy akkoriban mindenki mindenkit támogatott. A házaspár például friss virágokért cserébe levest és szendvicset vitt a szomszédos virágüzletbe.

Volt egy törzsvendégük, aki mindig grillezett sajtos melegszendvicset evett, és kialakult az a szokás, hogy ezért válogatott képekkel fizetett a házaspárnak.

Hirdetés

A véletlen úgy hozta, hogy az alku során akaratlanul is hozzájutottak a híres kanadai népművész, Maud Lewis festményéhez – egy olyan alkotáshoz, amely közel öt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/05/08/grillezett-sajtos-melegszendvics-tizmillio-forint-festmeny-maud-lewis/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Vangelis

Meghalt Vangelis

79 éves korában elhunyt Vangélisz Papathanaszíu, ismertebb nevén Vangelis. Az Oscar-díjas görög zeneszerző nevéhez fűződik …