2024. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egy magyar orvos gyerekeknek írt arról, hogy élhető túl a borzalom

Hirdetés

Egy magyar orvos gyerekeknek írt arról, hogy élhető túl a borzalom

Az UKLA Book Awards az egyik legrangosabb irodalmi díj az Egyesült Királyságban, amelynek célja a gyermekkönyvek népszerűsítése, hogy a tanárok ösztönözve legyenek abban, hogy megismerjék a közelmúltban megjelent, kiváló minőségű gyermekkönyveket.

A 3–14 év közöttieknek szóló tényirodalom (non-fiction) kategóriában 2024-ben Lantos Péter A fiú, aki nem akart meghalni című könyvét díjazták.

Hirdetés

A magyar szerző erkölcsi kötelességének érezte, hogy mint holokauszttúlélő történetét megírja a gyerekeknek. A zsűri pedig úgy vélte, hogy Lantos Péter „egyszerű, közvetlen és őszinte stílusában” megélt élménye megfelel a közönségnek, és pozitívan zárul – olvasható az UKLA oldalán.

Ez a könyv nem a halálról, hanem a túlélésről szól.

Lantos Péter ezt nyilatkozta a díjjal kapcsolatban. „Örülök, hogy az Egyesült Királyság Irodalmi Szövetségének legrangosabb díját megkaptam. Mintegy 40 éven át orvostanhallgatókat oktattam, amely emlék külön megbecsülése annak a ténynek, hogy ezt az elismerést tanártársak ítélték oda nekem” – fogalmazott.

Ki Lantos Péter?

Lantos Péter nemzetközi hírű orvosprofesszor, az angol Királyi Akadémia tagja, a nemzetközi Alzheimer Társaság elnöke. 1939-ben Makón született. Kisgyermekkorában kénytelen volt szembesülni a történelem, a háború és a romboló eszmék kegyetlenségeivel. A megpróbáltatások ellenére túlélte a holokausztot, sőt tehetsége, szorgalma, töretlen kitartása révén világhírű szakemberré vált. 1968-tól él külföldön – jelenleg Londonban.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/07/09/lantos-peter-ukla-book-award-irodalom-dij-egyesult-kiralysag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét Szigligetre költözik a Centrál Színház

„Minden sikeres férfi mögött egy nő áll. A nő mögött pedig a férfi felesége. Igaz …