2021. március 2., keddMa Lujza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2021.03.02. Lujza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egy magyar a mobilfotós verseny legjobbjai között

Hirdetés

Egy magyar a mobilfotós verseny legjobbjai között

Szokták mondani, hogy a magyarok mindenhol ott vannak, de ez a történet most kivételesen nem sportról és nem is tudományról szól, hanem fényképészetről. Van egy verseny, a Mobile Photography & Art, amelyre kizárólag mobilfotókkal lehet nevezni. Erre a versenyre már négy éve egyfolytában nevez Keresnyei Vince, és már több fotójával is felkeltette a zsűri érdeklődését. Egy másik fotós pályázatra beküldött képét maga Tim Cook, az Apple vezérigazgatója is megosztotta közösségimédia-platformján.

2019-HonorableMentions-KeresnyeiVince

Fotó: Keresnyei Vince / Instagram / zangiel

A hét elején hirdették ki az MPA, azaz a Mobile Photography Awards díjait. A verseny egyetlen szabálya és kitétele, hogy arra csak és kizárólag mobillal készült képpel lehet nevezni, és a fotókat csakis mobilon vagy tableten lehet szerkeszteni.

Győztes kategóriánként csak egy lehet. A Grand Prize Winner kategóriákon kívül nyer, és ezért pénznyereményt is kap. Nincsen második és harmadik helyezett sem, csupán Honorable Mentions elismerés jár a további legjobbaknak.

Hirdetés

Keresnyei Vincét látásmódjáról, módszereiről és a versenyről kérdeztem.

Keresnyei-Vince 1

Fotó: Keresnyei Vince / Instagram / zangiel

Mobillal vagy géppel szeret jobban képeket készíteni?

Kevéssé összehasonlítható. Bár az évek alatt nagyon sokat fejlődött a mobiltelefonok kamerája, ezek a készülékek munkára még nem alkalmasak. Dolgozni inkább nagy géppel szeretnék, egy egész napos fotózásnál ugyanis nagyon fontos, hogy a gép legyen megbízható, strapabíró – és fogásra is legyen kényelmes. A mobilfotózás a hobbim, és éppen a korlátozottsága miatt tetszik, így mindenki nagyjából hasonló esélyekkel indul.

Mióta foglalkozik fényképészettel?

Lassan harminckét évesen már mondhatom, hogy tizenhat éve készítek fotókat, de talán most mondhatom el először azt, hogy a munkáim kilencven százalékát már a fotózás teszi ki. A munkám több éve egy digitális reklámügynökséghez köt. Először javarészt grafikusként dolgoztam, de az évek alatt egyre több lett a fotós munka, és szerencsére a főnököm is támogatott abban, hogy a fotózást emeljük ki a munkaköreim közül.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2021/02/14/magyar-fotos-mobile-photography-art-keresnyei-vince/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sajnálatból mész be apához, vagy tényleg szereted?

Sajnálatból mész be apához, vagy tényleg szereted?

Március első hetében kevesebb mint egy mozijegy áráért az egész család figyelemmel követheti a világ …