2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egy Kings of Leon koncertre még a focidrukkerek sem mondhatnak nemet

Hirdetés

Egy Kings of Leon koncertre még a focidrukkerek sem mondhatnak nemet

A Bastille koncertje után felkavarodott porfelhő még vastag falat képezett, amikor megközelítettük a színpadot. Balomon egy fotós, jobbomon egy blogger, középen én, így álltunk meg nagyjából száz méterre a színpadtól a nézőtér baloldalán. Előttünk tömött sorok. Épp csak felmértük a terepet, hogy nagyjából mire is számíthatunk, máris összezárt mögöttünk az odaözönlő tömeg.

A közönség feltűnően vegyes volt. Francia indulót üvöltő focidrukkerektől, laza, raszta rajongókig mindenféle embert lehetett látni. Ahogy kialudtak a fények, az ováció megemelkedett, és rögvest bele is csapott a banda. A Kings of Leon az első három dalt kvázi szünet nélkül le is pörgette.

Voltak, akik rögtön táncra perdültek, de a többség inkább csak tétován figyelt.

Hirdetés

A hangerő középtájon egészen tűrhetően alakult, se nem túl hangos, se nem kevés. Érdekes volt konstatálni, hogy az eredeti formában sokszor légies dalok most sokkal vastagabban szóltak, erőre kapott a gitár és a basszus, háttérbe vonultak az effektek és a billentyűs sávok.

DSC8232

Fotó: Kaszás Tamás / Index

A minőség nem kérdés

Caleb Followill jellegzetes vokáljai sokkal határozottabban szólaltak meg, mint a zenekar kezdeti felvételein. Érződik a hangján, hogy némi víz lefolyt már a patakokban, mégsem gyengült, vagy torzult a szín, inkább csak érett, minőségét tekintve pedig rossz szavunk nem lehet. Ugyanez igaz a zenére is, mivel a koncert az első hangtól az utolsóig teljesen profi volt, mintha egy újrakevert lemezen hallgattuk volna. Talán ez is volt az egyik oka annak, hogy a közönség furcsán reagált a jelenségre.

A zenekarra alapvetően sem jellemző, hogy túl sokat kommunikáljanak a nézőkkel, ami most sem volt másképp. 3-4 kiszólástól eltekintve nem volt interakció a színpad és a nézőtér között. Kicsit úgy tűnt, hogy a banda takarékon van, és csak a kötelezőt hozza, de ez a koncert végére elmúlt. Lehetett látni a teljes erőbedobást,

ezt azonban nem várta meg mindenki.

Ahogy az első öt dal alatt tapostak át rajtunk az emberek, hogy előbbre […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/08/12/kings-of-leon-koncert-sziget-2022-focidrukkerek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Találni valakit, akivel nézni lehet a Doktor House-t

Áll a kislány a nappaliban, énekel, az anyja közben unottan cigarettázik. Alig bírja kivárni, hogy …