2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egy Banksy-festmény került a házfalra, aggódnak a lakbér miatt az ott lakók

Hirdetés

Egy Banksy-festmény került a házfalra, aggódnak a lakbér miatt az ott lakók

Mit szólna hozzá, ha egy nap arra ébredne, hogy a legfelkapottabb kortárs művész pingált a háza falára? Dühös lenne, vagy elragadtatott? Nekiesne egy súroló kefével, vagy büszkén mutogatná barátainak? Nos, az észak-londoni Finsbury Park lakói közül néhányan egy harmadik reakciót választottak, ugyanis mikor egyik napról a másikra az éj leple alatt megjelent házuk falán egy Banksy–festmény, többen a lakbér miatt kezdtek aggódni – olvashatjuk a DailyMailen. Igazuk van végül is, ez is egy szempont.

GettyImages-2093775747

Fotó: Dan Kitwood / Getty Images Hungary

Az utcai gerilla művész, Banksy semmilyen felületet nem tisztelő festményeinek meglepő felbukkanásai különféle reakciókat váltanak ki az emberekből. Egy Shoreditch-i épület tulajdonosa például úgy döntött, lefesti a művész egyik alkotását, mert nem bírta már tovább, hogy a Banksy–rajongók folyamatosan felkapcsoltak egy lámpát a háznál, hogy megcsodálják a művet.

Eközben Garry és Gokean Coutts háztulajdonosok 200 ezer fontot költöttek egy sirályt ábrázoló Banksy–falfestmény eltávolítására a suffolki Lowestoftban, mert házuk a vandálok és tolvajok célpontjává vált.

Hirdetés

Az új mű pusztán egy házfal zöld összefröcskölésének tűnik, de ha távolabbról szemléljük, meglátjuk, hogy pont úgy helyezkedik el egy kopasz törzsű fa mögött, mintha annak a lombja lenne. A körzet egyik helyi képviselője úgy kommentálta a művet, hogy örvendetes a megjelenése, mert ebben a régióban több zöldre lenne szükség és pont erre hívja fel a figyelmet.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/18/banksy-utca-festmeny-graffiti-kornyezet-vedelem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Alig nyitott meg, máris bezár a főváros jeles intézménye

Nem mindennapi megtiszteltetés kívülállóként bejutni egy olyan helyre, ahová még a helyi dolgozók is csak …