2022. október 6., csütörtökMa Renáta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
2022.10.06. Renáta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 423,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 436,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Egri furmintból készült, pezsgő, és világbajnoki bronzérmes

Hirdetés

Egri furmintból készült, pezsgő, és világbajnoki bronzérmes

Egy új magyar tradicionális pezsgőnek – ami alig egy éve jelent meg a magyar piacon – sikerült az, ami eddig keveseknek a világon:  első évjáratával  a legjelentősebb két világversenyen is dobogón tudott végezni.

Pezsgő- és champagne-rajongóként pár éve elhatároztam, hogy megmutatom, lehet olyan magyar pezsgőt készíteni, ami nemzetközi összevetésben is megállja a helyét. Ehhez első lépésként Ausztriából vásároltuk a mai ismeretek szerint itthon őshonos furmint klónokat. Elmondtam több szakértőnek, hogy a legjobb pezsgőt szeretném készíteni, erre ők egyhangúlag az osztrák klónokat javasolták

– ezt közölte a díj után Závodszky Zoltán, a Pearl&Z márka alapítója, majd azt is hozzátette, hogy a 2021-es évjáratba már 25 százalék chardonnay is került. Ez az arány később eljut majd az 50 százalékig. A pezsgőről azt mondta, hogy tisztán chardonnay pezsgőt sokan készítenek, egy furmint-chardonnay házasítás viszont nem szokványos, vagyis figyelemfelhívó a nemzetközi piacon. Az első évjáratból mindössze 3500 palack készült, ezek éttermekbe és privát vásárlóhoz kerülnek, de a mennyiség később sem haladja majd meg az évi 10 ezer palackot.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/09/22/pezsgo-vilagbajnoksag-pearl-z-egri-furmint-bronzerem/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Felkerült Ukrajna halállistájára a világhírű zenész

Felkerült Ukrajna halállistájára a világhírű zenész

A zenész nemrég nyílt levelet írt Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amiben arra szólította fel Oroszország …