2023. szeptember 24., vasárnapMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
2023.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 386,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 400,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ebben a teremben sírva kellene összeesnünk

Ebben a teremben sírva kellene összeesnünk

Rembrandt Harmenszoon van Rijn neve nemrég megint felbukkant a sajtóban: május közepén ugyanis bejelentették, elárverezik utolsó, még magánkézben levő festményeit. A londoni Christie’s aukciósház árverésén az a két – a híres holland festő által szignált, 1635-re datált – kis formátumú olajfestmény kerül 2023. július 6-án kalapács alá, amely Rembrandt két rokonát, Jan Willemsz van der Pluymot és feleségét, Jaapgen Carelst ábrázolja.

Nem megy ki a divatból

Rembrandt máig a legismertebb németalföldi festőművészek egyike, a művészettörténet meghatározó alakja. Az életét és munkásságát feldolgozó dokumentumfilm 2019-ben, Rembrandt évében készült; a festő 350 évvel korábban, 1669-ben halt meg, képei azonban máig ámulatba ejtik a műkedvelőket.

A filmajánlóból kiderül, hogy minden Rembrandt-kiállítást óriási várakozás előz meg, de a most bemutatandó tárlat – amely a londoni National Gallery és az amszterdami Rijksmuseum közreműködésével jött létre – felülmúlja az eddigieket.

Kat Mansoor rendező kiváltságos, egyedülálló hozzáférést kapott mindkét galériához,

így a film nemcsak a kiállítást dokumentálja, hanem egyidejűleg nyomon követi Rembrandt életét is az intézmények segítségével.

Igen ám, csakhogy Rembrandt hagyatékát és csapongó életvitelét ismerve nem meglepő, hogy a dokumentumfilm nem tudja másfél órában (teljes egészében) bemutatni az alkotót – sem […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/31/rembrandt-film-kiallitas-dokumentumfilm-galeria-portre-nemetalfold-hollandia-amszterdam-barokk-reneszansz-italia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Jorge Bottyán, a tüzes argentin találkozása holisztikus natúrborokkal Veszprémben

Jorge Bottyán, a tüzes argentin találkozása holisztikus natúrborokkal Veszprémben

Csütörtök óta poharak csengése, ételek illata lengi be a Séd partján pompázó, szó szerint szemet-szájat …