2020. november 30., hétfőMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 361,00 Ft | USD: 302,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Ebben a Netflix-sorozatban a szemünk előtt bontakozik ki a vezércsel

Hirdetés

Ebben a Netflix-sorozatban a szemünk előtt bontakozik ki a vezércsel

A Netflix új mini-sorozata bár nem váltotta meg a világot, tudott újat mutatni. Történet egy női sakkmesterről, függőségről, zsenialitásról, a tudatalatti fekete és fehér én harcáról.

Screenshot 2020-11-05 at 16.15.07.png

Fotó: IMDb

Egyszer indultam egy sakkversenyen, ahol hat perc után kiestem, az ellenfelem pedig egy másik lány volt, aki még soha életében nem játszott előtte.

Hirdetés

Ezzel a múlttal a hátam mögött ültem le megnézni a The Queen’s Gambit, vagyis magyarul A vezércsel című új Netflix mini-sorozatot, ami a sakk magas szintű űzése köré építi fel a hét epizódból álló évadát.

TISZTÁZZUK AZ ELEJÉN; NEM KELL ÉRTENI A JÁTÉKHOZ, HOGY ÉLVEZZÜK A TÖRTÉNETET, ANÉLKÜL IS KÖVETHETŐ, ÉS IZGALMAS.

Screenshot 2020-11-05 at 16.12.02.png

Fotó: IMDb

Sosem gondoltam volna, hogy ez a sport lehet ennyire feszültségekkel teli. Igazából még most sem hiszem, hogy kívülről nézve a sakk izgi lenne, nem véletlenül nem nézünk élő közvetítéseket róla, és stadionokat sem töltenek meg a lelkes sakk-drukkerek. De az mindenképp a készítők érdemét dicséri, hogy megteremtették a feszültséget a sorozatbéli játszmák alatt.

VISZONT A VEZÉRCSEL KÖZEL SEM CSAK A JÁTÉKRÓL SZÓL.

Lehetne akár tollaslabda vagy römi is a középpontban. Mondjuk, milyen jó, hogy végül a sakk lett, mert a fekete és fehér harca köszön vissza szimbolikusan a történetben. Csak itt a főszereplőnek a belső démonjait kell legyőznie, az ellenfél pedig saját maga.

A sakk koronázatlan királynőjét, Beth Harmont Anya Taylor-Joy (Emma, Széttörve, Új mutánsok) alakítja. Sok produkcióban láttam már, és mindenhol szerettem, amit csinált, de talán az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2020/11/08/the_queen_s_gambit_a_vezercsel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Véget ért a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Véget ért a 18. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

A rövidfilmek közül az orosz Gyina Velikovszkaja Ties (Kötelékek) című alkotása a zsűri Best of Anilogue …