2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Dubai uralkodója felavatta az 1 milliárd dirham értékű könyvtárat

Hirdetés

Dubai uralkodója felavatta az 1 milliárd dirham értékű könyvtárat

Az 1 milliárd dirham befektetéssel épült könyvtár célja az olvasási kultúra ápolása, a kreativitás, tudás és művészet fejlődésének támogatása egyéni és társadalmi szinten egyaránt, egyfajta platformot biztosítva az intellektuális, irodalmi és fantáziadús elmék számára a régióban és a világban egyaránt.

Őfelsége Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum a megnyitón úgy fogalmazott:

Ma megnyitunk egy kulturális és szellemi intézményt új nemzedékeink számára, amelyen keresztül az olvasás népszerűsítésére, az ismeretek terjesztésére, valamint a kutatók és tudósok támogatására törekszünk. Célunk az emberi elme megvilágítása.

A hétemeletes Mohammed bin Rashid Könyvtár jelentős mennyiségű anyagot tartalmaz, amely több mint 1,1 millió arab és idegen nyelvű nyomtatott, valamint digitális könyvet foglal magába, továbbá több mint 6 millió szakdolgozatot, mintegy 73 000 kottát, 75 000 videót és körülbelül 13 000 cikket. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/20/dubai-uralkodoja-felavatta-az-1-milliard-dirham-erteku-mohammed-bin-rashid-konyvtarat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Látogasson Amszterdamba a Müpával!

Ősszel folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös fesztiválja, az Európai Hidak, ezúttal …