2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Dolák-Saly Róbert kétezer évvel repít vissza a múltba

Hirdetés

Dolák-Saly Róbert kétezer évvel repít vissza a múltba

Dolák-Saly Róbert előadóművész és humorista a megújult állandó Munkácsy-kiállításon és a Terrakotta hadsereg – Az első császár üzenete című időszaki kiállításon is tart különleges, abszurd humorral fűszerezett tárlatvezetést a Múzeumok Éjszakáján, június 25-én.

1974-ben Csianban egy földműves fedezte fel kútásás közben az első agyagkatonákat, melyek az első kínai császár, Csin-si Huang-ti sírját őrizték. Mára 8000 harcost, a kiszolgáló személyzetet, lovakat, valamint fegyverek tízezreit tártak fel, emiatt nevezik a világ 8. csodájának is.

Békéscsabán 47 katona, két ló, két harciszekér-modell, valamint fegyverzetek valósághű másolatát lehet megtekinteni az október 30-ig látogatható kiállításon. A koronavírus-járvány és a katonák folyamatosan romló állapota miatt Kína az utóbbi időben nem vagy csak nagyon ritkán engedi utaztatni a kincset, ezért egy kínai befektető élethű, az eredetivel teljesen azonos technológiával és anyagból, az eredeti helyszínen készült másolatokat készíttetett a leletről.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kultur/2022/06/17/dolak-saly-robert-muzeumok-ejszakaja-bekescsaba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

Ha a nyers tej istállószagú, az nem éppen vidéki romantika

A hazai sajtok az utóbbi időszakban komoly fejlődésen mentek keresztül, így azok a szakemberek, akik …